Erasmus+ programos projektas „M.U.S.I.C.“: veiklos Rumunijoje

prie pavadinimo

Gruodžio mėnesį, mes, Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai Gabija Kušeliauskytė, Monika Zdanavičiūtė, Lukas Mikalauskas ir Marius Sakalauskas bei mokytojai Svajūnas Klimas ir Ineta Leščiauskienė, dalyvavome Erasmus+ programos projekte „M.U.S.I.C.“, kurio veiklos vyko Rumunijoje.

Atvykus į Rumuniją, į Gaesti miestelį, mus pasitiko geras oras, graži gamta ir malonūs žmonės. Gyvenome šeimose, todėl galėjome tobulinti savo anglų kalbą ir iš arčiau susipažinti su rumunų gyvenimu ir buitimi. Pailsėję po kelionės, pirmadienį, Colegiul Național Vladimir Streinu mokykloje susipažinome su visais projekto dalyviais. Be mūsų ir projekto šeimininkų rumunų, dar dalyvavo italų, lenkų ir turkų delegacijos.

Kiekviena projekte dalyvavusi delegacija projekto metu pristatė savo paruoštus namų darbus – turėjome pasirengti giedoti kalėdines giesmes. O Rumunijoje tikru iššūkiu tapo visiems dalyviams skirta užduotis sukurti originalų muzikinį kūrinį panaudojant duotus instrumentus. Užduotį atlikome ir pristatėme projekto baigiamajame koncerte. Šio koncerto pabaigoje visos delegacijos dainavo dainą rumuniškai.

Projekto metu mums buvo surengtos ekskursijos, taigi, turėjome progos susipažinti su Rumunijos istorija, aplankėme Bukareštą, kompozitoriaus George Enescu bei istorijos muziejų, susipažinome su Rumunijos kultūra ir tautiniu rumunų paveldu. Žinoma, vykome ir į garsiojo grafo Drakulos pilį Brano miestelyje – joje buvo filmuojamas kino filmas apie šį legendinį asmenį.

Projektas Rumunijoje baigėsi, su naujais draugais ne atsisveikinome, o tarėme: „Larvedere“ (rumuniškai – iki pasimatymo). Kitas „M.U.S.I.C.“ dalyvių susitikimas vyks Italijoje.

Marius Sakalauskas