Dalyvauta užsiėmime apie nanotechnologijas

prie pavadinimo

Šių metų vasario 27 d. pirmų ir trečių klasių gimnazistai, lydimi mokytojų Albinos Rimšienės ir Jurgitos Jafimovienės, vykdydami projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ programą vyko į Vilniuje organizuotą edukacinį užsiėmimą „Nanotechnologijos“.

Užsiėmimo metu mokiniai susipažino su gana nauju, mokslininkų vis dar tyrinėjamu mokslu – nanotechnologijomis. Mokiniai plačiau sužinojo apie nanotechnologijas: kas jos yra, kokia jų nauda žmonėms ir kokie panaudojimo būdai kasdieniame gyvenime. Gimnazistai taip pat praplėtė savo gamtos mokslų žinias, pamatė mokslininkų darbo vietą bei susipažino su jų naudojamais prietaisais, atominių jėgų mikroskopijos taikymu nanotechnologijose.

Pažiūrėję trumpą vaizdo klipą apie nanotechnologijų panaudojimą mūsų gyvenime, gimnazistai turėjo galimybę profesionalioje laboratorijoje atlikti tris bandymus: „Gamtinės nanomedžiagos“, „Vaistininko kokteilis“ ir „Hidrofobinio paviršiaus tyrimas“. Visi šie bandymai buvo įdomūs ir pavyko puikiai. Mokiniai namo išvyko kupini įspūdžių, praplėtę savo akiratį ir susidomėję nanotechnologijomis.

Monika Akstinaitė