Gimnazistai Vokiečių kalbos šventėje

prie pavadinimo

Balandžio pabaigoje prasidėjo tradicinės 18-osios Vokiečių kalbos šventės renginiai Kelmės rajone. Balandžio 26 dieną mūsų gimnazijoje lankėsi Vokietijos rėmimo fondo „Vaikai Lietuvoje“ (Förderverein „Kinder in Litauen“) pirmininkas Wolfgang‘as Gärthe ir jo žmona p. Christine. Svečiai gimnazijoje susitiko su rajono mokyklų 7–11 klasių mokiniais, besimokančiais vokiečių kalbos. P. Christine papasakojo apie Vokietiją, jos regionus, žmones, rinkimų sistemą. Ponas W. Gärthe kalbėjo apie švietimo sistemą Vokietijoje, galimybes mokytis ir įsigyti profesiją, pristatė dualinį profesinį mokymąsi Vokietijoje. Šis susitikimas mokiniams buvo įdomus ir naudingas, vertė susimąstyti apie būsimas studijas, darbą.

Balandžio 27 dieną „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje vyko Vokiečių kalbos šventė, kurioje dalyvavo svečiai iš Vokietijos: Kelmės garbės pilietis prof. dr. Wolgan‘gas von Stetten‘as, W. Gärthe su žmona Christine, rėmimo fondo „Vaikai Lietuvoje“ iždininkas ponas Andreas Malur‘as, Vokietijos ambasados kultūros skyriaus vadovė Milena Dech, Vokietijos ambasados Bogotoje atstovė Jennyfer Richter, Kelmės rajono savivaldybės meras Vaclovas Andrulis, administracijos direktoriaus pavaduotoja Danutė Laivienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas, Kelmės rajono pagrindinių mokyklų ir gimnazijų mokiniai ir mokytojai.

Pirmoji šventės dalis – rajono mokyklų mokinių koncertas, antroji – mokinių konferencija, kurios tema šiais metais buvo „Aš noriu papasakoti apie…“. Savo pranešimus skaitė 23 mokiniai iš 8 rajono mokyklų. Savo pristatymus paruošė ir mūsų gimnazistės. Monikos Aleksandravičiūtės pristatymo tema buvo „Mano kelionės“, Evelina Užkurytė pasakojo apie mėgstamiausias sporto šakas, o Greta Ščegauskaitė – apie savo hobi – fotografiją.

Merginos dalyvavo ir laiško bei rašinio rašymo konkurse. Laišką rašiusi Greta Ščegauskaitė (IIa klasė) laimėjo I vietą, Evelina Užkurytė (IIb klasė) – II vietą. Rašinį rašiusi trečiokė Monika Aleksandravičiūtė konkurse užėmė II vietą.

Raimonda Andriuškienė,
vokiečių kalbos mokytoja metodininkė