JAV ambasados Vilniuje priėmime – ir mūsų gimnazijos atstovės

US-opens-market-to-Lithuania-meats_wrbm_large

Iki naujų mokslo metų pradžios likus vos keletui dienų, JAV ambasada Lietuvoje pakvietė mokinius ir mokytojus iš mokyklų partnerių pabūti kartu “Sugrįžimo į mokyklą” šventėje.

JAV ambasadorės Lietuvoje p. Anne Hall kvietimą dalyvauti priėmime gavo ir Kelmės J. Graičiūno gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė, kuri kartu vykti pakvietė gimnazistes Kamilę Jurgilaitę, Rugilę Gedminaitę ir Leonorą Kirklytę. Kvietimą į priėmimą ambasadoje gavo ir mūsų gimnazistė Kotryna Karyznaitė, šią vasarą dalyvavusi projekte “Lyderystės programa Baltijos šalių jaunimui”, kuris vyko JAV.

Ambasadorė p. Anne Hall pasveikino visus susirinkusius ir pasidžiaugė, jog mokyklų ir ambasados bendradarbiavimas tampa vis glaudesnis ir artimesnis, ambasados darbuotojai vyksta į mokyklas, susitinka su jų bendruomenėmis, mokyklų komandos atvyksta į ambasadą. Kaip skelbia ambasada, per praėjusius metus JAV diplomatai bei ambasados darbuotojai susitiko ir bendravo su daugiau nei 6700 mokinių, lankėsi Lietuvos mokyklose 69 kartus. Mūsų gimnazijoje, kuri jau kelerius metus bendradarbiauja su JAV ambasada, praėjusiais metais taip pat vyko įsimintinas susitikimas su ambasados kultūros atašė p. Althea Cawley-Murphree ir ją lydėjusia ambasados atstove Jūrate Kirvaitiene. Susitikimo, kuris vyko artėjant svarbiai šventei – Kovo 11-ajai – metu buvo kalbėtasi apie JAV ir Lietuvos diplomatijos istoriją.

Baigdama savo sveikinimo kalbą ambasadorė p. Anne Hall palinkėjo visiems sėkmingų naujų mokslo metų, teigė, jog labai svarbu puoselėti jau esamus ir sukurti daug šaunių naujų ryšių, bendradarbiauti. Šio priėmimo metu taip ir buvo daroma: apie būsimus projektus ir susitikimus, vaišindamiesi užkandžiais, kalbėjosi seni pažįstami, mezgėsi naujos pažinys, buvo dalijamasi sumanymais ir idėjomis.

Daugiau apie priėmimą JAV ambasadoje čia.