Laimėti trys Erasmus+ programos projektai!

erasmuslogo_mic

2018-2020 metais mūsų gimnazija kaip partnerė dalyvaus net trijuose Erasmus+ programos tarptautinių mokyklinių partnerysčių projektuose, kurių paraiškas parengė ir ryšius su partneriais iš užsienio šalių užmezgė anglų kalbos mokytoja metodininkė Ineta Leščiauskienė.

Projekto „Upcycle Europe“ (Dviračiais po Europą) šalis-koordinatorė yra Vokietija, o kiti partneriai – Olandijos ir Italijos mokyklos. Projektą „Mission H“ (Misija S(veikata) koordinuoja Prancūzija, partneriai iš Italijos (Sicilijos) ir Portugalijos mokyklų. Abu šiuos projektus mūsų gimnazijoje koordinuoja I. Leščiauskienė. Trečiasis projektas, kuriame dalyvausime, – „Questions For Europe – Answers For Europe“ (Klausimai Europai – atsakymai Europai). Jo šalis-koordinatorė Vokietija, partneriai – Lenkijos, Estijos, Italijos ugdymo įstaigos. Pastarąjį projektą gimnazijoje koordinuoja ekonomikos ir verslumo mokytojas Nerijus Šarauskas.

Per visų minėtų projektų vykdymo laikotarpį numatyti penkiasdešimt šeši mokinių ir dvidešimt aštuoni mokytojų mobilumai, per dvejus metus Kelmėje, mūsų gimnazijoje, sulauksime komandų iš Vokietijos, Olandijos, Italijos, Prancūzijos, Portugalijos, Lenkijos, Estijos. Gimnazijos bendruomenės laukia prasminga veikla, įdomūs susitikimai, naujos pažintys.