Laimėta prizinė vieta Europos kalbų dienos protų mūšyje

prie pavadinimo

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena, kurią švenčia visa Europa. Europos kalbų diena siekiama parodyti, kad daugiakalbystė yra viena iš didžiausių Europos vertybių, kad kalbų mokymasis praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų, skatina pažinimą. Šiandieniniame pasaulyje nuolatos vyksta žmonių migravimas po skirtingas šalis, tad svetimos kalbos mokėjimas tampa privalumu. Kalbos atveria duris ir suteikia naujų asmeninio ir profesinio tobulėjimo bei ekonominės plėtros galimybių.

Rugsėjo 26 dieną mūsų gimnazijos merginų komanda dalyvavo Skaudvilės gimnazijoje vykusiame respublikiniame renginyje „Europos kalbų dienos protmūšis“. Mūsų gimnazijai atstovavo Ib klasės mokinės Dora Heynold ir Karolina Augustytė bei Saulė Maleckaitė ir Karolina Indrulytė iš IIId klasės. Iš viso renginyje dalyvavo trylika komandų iš Tauragės, Raseinių ir Kelmės rajonų pagrindinių mokyklų, progimnazijų ir gimnazijų. Kiekvienoje komandoje buvo po keturis dalyvius. Susirinkusius į protų mūšį dalyvius pasveikino Skaudvilės gimnazijos direktorius Nerijus Jocys ir jo pavaduotoja Ligita Visockienė. Renginį pradėjo Skaudvilės kultūros namų folkloro ansamblis.

Protų mūšio metu mokinių komandos turėjo atsakyti į trisdešimt klausimų apie Europos kalbas. Geriausiai tai padaryti sekėsi Tauragės Žalgirių gimnazijos komandai, iškovojusiai pirmąją vietą. Antroji vieta atiteko Raseinių rajono Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijai, o trečiąja vieta, surinkusios vienodą balų skaičių, pasidalino Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos ir Tauragės ,,Versmės“ gimnazijos komandos.

Sveikiname mūsų gimnazistes – merginų komanda parodė savo žinias ir užėmė garbingą prizinę vietą!

Raimonda Andriuškienė,
vokiečių kalbos mokytoja metodininkė

IMG_20180926_115404