Gimnazistai lankėsi aviacijos bazėje

prie pavadinimo

Mūsų gimnazijos IVb klasės mokiniai, lydimi klasės auklėtojo Nerijaus Šarausko, lankėsi Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose.

Išvykos metu gimnazistai susipažino su NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse istorija, bendravo su misiją vykdančiais Belgijos karalystės karinių oro pajėgų kariais. Mokiniai turėjo puikią galimybę ne tik paklausti juos dominančių klausimų apie kariuomenę ir kario profesiją, bet ir oro uosto teritorijoje esančiame angare iš arti apžiūrėti vieną iš NATO misijos naikintuvų F16, kurie šiuo metu Baltijos šalių oro erdvėje vykdo oro policijos funkcijas.

Vėliau, tarsi pratęsdami išvykos, iš dalies skirtos susipažinti su kario profesija, temą, gimnazistai vyko į Šiaulių rajone esantį dažasvydžio centrą žaisti dažasvydžio. Šis žaidimas suteikia galimybes aktyviai praleisti laiką, skatina saviraišką, aštrų mąstymą, greitą reakciją. Gimnazistams itin patiko šis komandinis žaidimas, kurio metu formuojami komandinio darbo ir atsakomybės įgūdžiai.

Nerijus Šarauskas,
ekonomikos ir verslumo mokytojas

prie pavadinimo