„ES programavimo savaitės“ renginiai gimnazijoje

Bubbles logo

2013 metais prasidėjusi iniciatyva „ES programavimo savaitė“ (EU Code Week) kasmet vyksta spalio 6–21 d. Šios savaitės metu organizuojami įvairūs renginiai, pažintiniai ir praktiniai užsiėmimai, akcijos – taip siekiama populiarinti programavimą, loginį mąstymą. Kiekvienais metais susidomėjimas programavimu auga: pirmaisiais metais „ES programavimo savaitė“ sutraukė 10 000 dalyvių, o pernai savaitės renginiuose jau dalyvavo 1,2 mln. žmonių. Kiek dalyvių bus šiemet, paaiškės pasibaigus renginių maratonui spalio 21 d.

Prie šios gražios iniciatyvos prisijungė ir mūsų gimnazijos bendruomenės nariai. Abiturientai, besimokantys programavimo, pirmų klasių gimnazistams ir visiems kitiems gimnazijos bendruomenės nariams, besidomintiems programavimu, vedė pamokas tema „Jaunieji programuotojai apie programavimą“.

Veiklų metu susirinkusieji buvo supažindinti su CodeBlocks aplinka bei galimybe rašyti programas C++ kalba. Pradinių duomenų įvestis ir rezultatų išvestis, programos testavimas, klaidų radimas ir jų ištaisymas, programos vykdymas, kalbos sintaksė, galiausiai, praktinių užduočių atlikimas – stačiakampio ar kvadrato ploto apskaičiavimas, mokinių pažymių vidurkio apskaičiavimas ir kt. – tai pirmieji žingsniai į programavimo pasaulį. Daugeliui pirmokų „žingsniuoti“ sekėsi puikiai –  užduotis atliko, o po pamokų, dėkodami abiturientams, klausė, kada jie, pirmokai, galės pradėti mokytis programavimo.

Mūsų gimnazijoje programavimo savaitę surengė informacinių technologijų mokytojai metodininkai Algirdas Barančiukas, Ilijana Petrauskienė ir programavimo pamokas lankantys IVa ir IVb klasių mokiniai.

Algirdas Barančiukas,
IT mokytojas metodininkas