Laimėtas „Euroscola“ konkurso finalas!

ES

Vėsią lapkričio 14 dienos popietę Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai Dovilė Tifenzenaitė, Gabrielė Rimkutė, Vakarė Jakubaitytė, Aušrinė Mickūnaitė, Karolina Indrulytė, Saulė Maleckaitė, Titas Suveizdis, Justinas Bernotas, Matas Tunkevičius ir Monika Akstinaitė, lydimi istorijos mokytojos Rimos Servienės ir geografijos mokytojo Eugenijaus Jafimovo, dalyvavo konkurso „Euroscola“ finale, kuris vyko Šiauliuose. Šešios komandos iš įvairių miestų protmūšio metu rungėsi dėl pagrindinio prizo – kelionės į Prancūziją: aplankyti Europos Parlamento būstinės, įsikūrusios Strasbūre, ir dalyvauti projekto veiklose.

Kiekviena komanda turėjo parengti namų darbą – iki minutės trunkantį savo mokyklos pristatymą. Mes, kelmiškiai, paruošėme muzikinį pasirodymą ir taip trumpai supažindinome konkurentus su savo gimnazija. Vėliau teko atlikti įvairias užduotis, atsakyti į daugybę klausimų, susijusių su Europos Sąjungos veikla bei funkcijomis, jos veiklai būtinomis institucijomis ir įstaigomis, žymiais žmonėmis, aktualijomis bei, žinoma, šalimis narėmis.

Po įnirtingos kovos konkurso finalą laimėjo kelmiškiai! J. Graičiūno gimnazijos mokiniai buvo apdovanoti pirmosios vietos medaliais bei įvairiais prizais, tačiau visą triūsą vainikavo išsvajota ir galiausiai laimėta kelionė į Strasbūrą. Kadangi keliauja pirmąsias dvi vietas laimėjusios komandos,  į mūsiškių gretas kovo mėnesį įsilies ir antrąją vietą pelnę Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos mokiniai.

„Euroscola“ programos tikslas yra supažindinti jaunimą su Europos Parlamento darbu, skatinti domėjimąsi Europos Sąjungoje vykstančiais procesais ir pateikti gilesnį Europos, kaip visumos, vaizdą, todėl gimnazistai ne tik gavo galimybę išvykti į Strasbūrą, bet ir besiruošdami konkursui įgijo daug vertingų žinių apie ES, jos politiką, gamtos apsaugos problemas, ekonomiką ir pan.

Monika Akstinaitė

ES