Šventų Kalėdų rytmetys

prie pavadinimo

Gruodžio 21-ąją dieną mūsų gimnazijoje vyko tradicinis Šv. Kalėdų rytmetys. Šventės vedėja gimnazistų prezidentė Saulė Maleckaitė, pradėjusi renginį eilėmis apie žiemą, pakvietė gimnazijos direktorių Rimą Bielskį tarti žodį susirinkusiems.

Direktorius visus sveikino artėjančių švenčių proga, linkėjo, kad svajonės, kurios užgims Kalėdų naktį, pildytųsi per visus ateinančius metus. Renginio metu skambėjo kalėdinės giesmės, dainos, atliktos gimnazistų, kuriems pasiruošti padėjo muzikos mokytojas Svajūnas Klimas.

Į renginį atvyko ir Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios parapijos klebonas dekanas Mindaugas Grigalius. Jis kreipėsi į gimnazijos bendruomenę žodžiais: „Kalėdos nėra vien tik Kristaus gimimo šventė, tai gruodžio mėnesio vakaras. Ir kad suprastume, kaip svarbu sulaukti Kristaus šviesos, reikia suprasti, ką reiškia tamsa. Kokia būna vieniša naktis, kai neturi šalia artimo žmogaus. Mes išvystame šviesą ryte, dėkojame Dievui už jo gimimą, tačiau visa paslaptis vyksta tamsoje, naktį…“ Jis linkėjo, kad susibūrimas kartu su artimaisiais Šv. Kūčių vakarą, kuris prasidės atleidimu, susitaikymu, lydėtų visus būsimus metus.

Šis renginys sukūrė šventinę Kalėdų nuotaiką, vertė susimąstyti apie jų prasmę, įkvėpė dalytis gerumu, šiluma ir meile su kitais.

Akvilė Šimkutė