Apie matematiką – kitaip

prie pavadinimo

Pirmąją pavasario dieną Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje vyko netradicinė matematikos pamoka “Matematika kitaip“, kuri buvo surengta pirmų klasių gimnazistams.

Netradicinę pamoką aktų salėje, talkinant trečių klasių gimnazistams, surengė matematikos mokytojos Asta Pleikienė ir Kristina Vaitkuvienė, šioms mokytojoms taip pat padėjo matematikės Romutė Kurmienė ir Ilijana Petrauskienė.

Renginio  metu mokiniai įsitikino, kad matematika gali būti  linksma ir įdomi, o ne tik nuobodus uždavinių sprendimas. Kiekviena pirmokų klasė sudarė po dvi komandas iš penkių asmenų.  Mokiniai turėjo atlikti septynias įvairias užduotis: pritarti pateiktiems teiginiams arba juos paneigti, atsakinėti į klausimus, dėlioti matematines dėliones, matematinius posakius, rašyti matematines sąvokas. Žaisdami linksmą žaidimą pirmokai pasikartojo skaičiaus kartotinio savybes.

Kol komandos atlikinėjo užduotis, kiti pirmokai, aktyviai palaikę savo klasės draugus, taip pat nenuobodžiavo – atsakinėjo į renginio vedėjų Saulės Maleckaitės ir Karolinos Indrulytės pateiktus linksmus matematinius klausimus. Teisingai atsakiusiųjų laukė saldžios dovanėlės.

Baigiantis pamokai-viktorinai ir susumavus komandų rezultatus paaiškėjo, kad nugalėtoja tapo Ia klasės merginių komanda, antrąją ir trečiąją vietą laimėjo Ic klasės komandos. Sveikiname!

Asta Pleikienė,
vyresnioji matematikos mokytoja