Gimnazistai dalyvavo sporto renginyje „Bėk su Erasmus+“

prie pavadinimo

Šiais metais Lietuvai minint 15 metų narystės ES metines, nacionalinės „Erasmus+“ programos agentūros − Švietimo mainų paramos fondas ir Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra subūrė didžiausią bėgikų komandą, kuri dalyvavo „We run Vilnius“ penkių kilometrų bėgime. „Bėk su Erasmus+“ komandoje bėgo daugiau nei šeši šimtai programos „Erasmus+” dalyvių iš įvairių Lietuvos švietimo sektorių – nuo ikimokyklinio ugdymo įstaigų iki švietimo organizacijų administracijos darbuotojų ar net šalies senjorų.

Į šį renginį vyko ir Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos „Asfalto velnių“ komandos bėgikai – jungtinė net trijų Erasmus+ projektų – „Upcycle Europe“ (Dviračiais po Europą), „Mission H“ (Misija Sveikata) ir „QE/AE“ (Klausimai Europai, atsakymai iš Europos) – komanda, vadovaujama mokytojų Inetos Leščiauskienės, Redos Sakalauskienės ir Rasos Gabšytės.

Bėgime dalyvaujame jau trečius metus ir visada parsivežame tik puikius įspūdžius bei geras emocijas. Komandinę bėgikų dvasią jau ketverius metus stiprina Vaida Žūsinaitė − vidutinių ir ilgų nuotolių bėgikė, daugkartinė Lietuvos bei tarptautinių varžybų čempionė bei prizininkė, Vilniaus maratono rekordininkė, 2016 m. vasaros olimpinių žaidynių Rio de Žaneire dalyvė. V. Žūsinaitė ne tik bėga kartu, bet ir visą gegužės mėnesį padėjo ruoštis bėgimui treniruodama „Bėk su „Erasmus+“ komandos narius Vingio parke. O mums, ne vilniečiams, teko tik trumpa apšilimo mankšta kartu su žymiąja sportininke prieš bėgimą.

Mes, kelmiškiai, kas vieni iš pirmųjų, kas lėčiau – visi įveikėme penkių kilometrų distanciją ir gavome medalius, marškinėlius.

Paulius Eitmantis

prie pavadinimo