Gimnazistams įteikti DSDI diplomai

prie pavadinimo

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje rugsėjo 11 dieną vyko tarptautinio vokiečių kalbos egzamino diplomų (Das Deutsche Sprachdiplom I) įteikimas Kelmės rajono mokiniams, pavasarį sėkmingai išlaikiusiems tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą. Džiaugiamės ir sveikiname mūsų gimnazijos trečiokes Viktoriją Andrijauskaitę, Gustę Vaitkutę ir antrokę Dorą Heynold ­– merginoms irgi buvo įteikti šie diplomai. Diplomus įteikė ir mokinius bei jų mokytojus pasveikino vokiečių kalbos koordinatorius Lietuvoje p. Alexander Schleich, susirinkusius į diplomų įteikimo šventę sveikino ir mūsų gimnazijos direktorius Rimas Bielskis.

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijai 2017 m. rugpjūčio 30 dieną Centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba švietimo ministrų konferencijoje suteikė vokiečių kalbos pirmo laipsnio diplomo (DSDI) mokyklos vardą – mūsų gimnazijoje mokiniai iš viso Kelmės rajono turi galimybę laikyti vokiečių kalbos egzaminus ir įgyti tarptautinį vokiečių kalbos diplomą.

Jau antri metai vokiečių kalbos besimokantys mokiniai sėkmingai išlaiko egzaminus DSDI B1 lygiu, kuris suteikia galimybę stoti į kolegijas bei profesines mokyklas vokiškai kalbančiose šalyse be papildomų testų kalbos gebėjimams nustatyti. Egzaminas yra įskaitomas kaip valstybinis vokiečių kalbos egzaminas Lietuvoje (35 balai) ir pridedamas 1 balas stojant į aukštąsias mokyklas.

Didžiuojamės ir džiaugiamės, kad mūsų mokiniai turi puikias sąlygas tapti daugiakalbiais piliečiais.

Raimonda Andriuškienė,
vokiečių kalbos mokytoja metodininkė