Gimnazistų diskusija Kelmės rajono savivaldybėje

prie pavadinimo

Lapkričio 18 dienos popietę mūsų gimnazijoje vykdomo Erasmus+ programos projekto „Dviračiais po Europą“ (Upcycle Europe) darbo grupė Kelmės rajono savivaldybėje susitiko su Kelmės rajono mero pavaduotoju Egidijumi Ūksu ir Kelmės policijos komisariato viršininku Daliumi Prakuraičiu.

Nuo pat mokslo metų pradžios gimnazistai atliko tyrimus Kelmės mieste: ieškojo galimybių, kaip skatinti dviračių transportą mūsų mieste ir pagerinti dviračiais važiuojančiųjų sąlygas, apklausė ne vieną gyventoją, analizavo eismo ženklus, pasinaudodami googlemaps programa braižė galimas eismo patobulinimo schemas. Visą tyrimo medžiagą jie talpino į Prezzi pristatymą, kurį ir pateikė diskusijoje-susitikime.

Susitikimo savivaldybėje metu projekto dalyviai aktyviai diskutavo su savivaldos atstovais, išsakė savo pilietinę poziciją dėl geresnės eismo padėties mūsų mieste, pateikė daug konkrečių pasiūlymų. Komisaras Dalius Prakuraitis pažadėjo perduoti tyrimo medžiagą atsakingiems asmenims ir teigė, kad taip projektas „Dviračiais po Europą“ turėtų tvarią ateitį.

Prezzi pristatymas bus patalpintas gimnazijos tinklalapyje (skyriuje „Geroji patirtis“).

Ineta Leščiauskienė,
anglų kalbos mokytoja metodininkė,
projekto koordinatorė

prie pavadinimo