„Muzikos dirižablio“ skrydis

prie pavadinimo

Paskutinį lapkričio penktadienį Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje šurmuliavo jaunieji muzikantai – buvo ruošiamasi kilti „Muzikos dirižabliu“!

Į ,,gyvai” grojančių jaunimo grupių festivalį ,,Muzikos dirižablis”, kasmet organizuojamą mūsų gimnazijoje, šiemet susirinko muzikos atlikėjai iš Tytuvėnų, Šiaulių, Neringos, Vilniaus ir, žinoma, Kelmės. Renginį sveikinimo žodžiu pradėjo direktorius Rimas Bielskis, o festivalio vedėjai – III klasės gimnazistas lakūnas Mykolas Balsys bei ketvirtokė stiuardesė Judita Klusaitė – nuoširdžiai ir šiltai kvietė į sceną jaunuosius atlikėjus.

Koncertą pradėjo mūsų gimnazijos muzikos studija ,,Obertonas” ir roko grupės “Fire It Up” lyderis, kompozitorius, gitaros virtuozas, laimėjęs ne vieną tarptautinį gitaristų konkursą, Viktoras Jonušis-Hugis! Nuskambėjusi bendra V. Jonušio ir ,,Obertono” instrumentinė kompozicija sužavėjo publiką! Po vyresniųjų „Obertono“ narių pasirodymo koncertą tęsė jaunųjų, tik kelis mėnesius kartu muzikuojančiųjų, grupė – jų atliktos dainos pelnė gausių aplodismentų.

Džiugu, kad yra kolektyvų, kurie ne vieną kartą dalyvauja „Muzikos dirižablyje“. Tai Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos muzikos grupė „5:05“ (vadovas Laimonas Tamošiūnas), Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos grupė „Good Question“ (vadovė Ieva Kelertienė), Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos grupė „G5“ (vadovė Vilma Klumbytė). Skaičius 5 pavadinime atsirado neatsitiktinai: kolektyvą lanko ne tik minėtos gimnazijos, bet ir kitų Šiaulių miesto mokyklų – Didždvario bei Juliaus Janonio gimnazijų ir Salduvės bei Juventos progimnazijų mokiniai.

Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos duetas ,,V.I.P.” dovanojo ne tik muziką – susikaupti ir įsiklausyti žiūrovus vertė vokalistės Gabrielės Baubaitės dainos atlikimo stilius, teatralizuotas pasirodymas. Neringos gimnazijos vokalinis-instrumentinis ansamblis “Inspire”, susibūręs prieš trejus metus, atliko populiarių grupių hitus. Šiam ansambliui vadovauja Audronė Buržinskienė ir Mantas Nazarovas. Festivalyje dalyvavo ir Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus vokalinis-instrumentinis ansamblis, vadovaujamas Rimanto Levicko. Koncertą baigė jungtinė buvusių ir dabartinių mūsų gimnazijos mokinių grupė “Pack of Nails”.

Renginio pabaigoje visus sveikino ir grupėms dovanas įteikė festivalio sumanytojas muzikos mokytojas Svajūnas Klimas, o kasmet ,,Muzikos dirižablyje” dalyvaujantis ir geriausius muzikantus padedantis atrasti V. Jonušis džiaugėsi festivalio sėkme ir apdovanojo geriausio muzikos atlikėjo  nominacijas pelniusius Justiną Bernotą, Kamilę Stonytę (abu iš muzikos studijos “Obertonas”), Eveliną Lemežytę (grupė ,,5:05”), Kariną Šimkevičiūtę (grupė “Inspire”), Arminą Snitkų (Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus ansamblis), Oskarą Bogvilą (grupė “Good Question”), Eneli Klumbytę (grupė “G5”), Kasparą Šimkevičių (grupė “Pack of Nails”).

,,Muzikos dirižablio” vedėjai M. Balsys ir J. Klusaitė dėkojo šventės rėmėjai Kelmės rajono savivaldybės administracijai ir visai gimnazijos komandai, organizavusiai festivalį: mokytojui S. Klimui, gimnazijos direktoriui R. Bielskiui ir jo pavaduotojoms Živilei Klimienei ir Lijanai Vaičiulytei, scenografiją kūrusiam mokytojui Martynui Turevičiui, inžinieriui programuotojui Mantvydui Burzdžiui, renginio metu budėjusiai IVb klasei ir jos auklėtojai Rasai Gabšytei bei visiems dalyviams ir žiūrovams, kuriems pati gražiausia – ,,gyva” muzika!

Živilė Klimienė,
direktoriaus pavaduotoja