Muzikos vakaras gimnazijoje

prie pavadinimo

Gruodžio 10 dieną Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje vyko IVa klasės mokinio Justino Bernoto muzikinės kūrybos vakaras. Renginys buvo skirtas visai gimnazijos bendruomenei: mokytojams, tėveliams ir mokiniams.

Vakarą pradėjusi direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė pristatė mūsų gimnazijos leidybos centre išleistą J. Bernoto kūrybos leidinį „Liepsnos link“, kuris sudarytas iš dviejų skyrių: autorinės Justino kūrybos ir jo aranžuotų kitų kompozitorių kūrinių. Padėkota knygą iliustravusioms gimnazistėms Gretai Ščegauskaitei ir Guodai Myniotaitei bei joms padėjusiam grafinio dizaino mokytojui Martynui Turevičiui.

,,Įkvėpimas kurti ateina iš nežinia kur ir niekad nežinosiu, kada jis atsiras. Kaip lietinga diena – nežinosi, kada ji atplauks ir nežinai, kada kitą tokią pat dieną pamatysi. Laikui bėgant vis dažniau pagalvoju, kad menas yra subjektyvus. Vienam žmogui kūrinys gali suteikti sielos prieglobstį, padėti trumpam pamiršti sunkią realybę, o man, kūrėjui, tik primins, ką galėjau padaryti kitaip. O šitą knygą matau kaip dienoraštį, rinkinį daugybės dienų nuotaikų, pripildytą kūrybos, sukurtos per daugiau kaip dvejus metus. Dvejus ėjimo liepsnos link metus.”, – rašo J. Bernotas knygos įžangoje.

Vakaro metu Justinas kartu su savo muzikos mokytoju Svajūnu Klimu ,,vartė” šio dienoraščio puslapius: kalbėjosi apie leidinyje publikuotus kūrinius, muzikos stilių, mėgstamus kompozitorius ir jų įtaką jaunajam kūrėjui, apie ateities planus. Prisiminta, kad jaunasis talentas gimnazijoje buvo ,,atrastas”, kai muzikos mokytojas atkreipė dėmesį į per pertraukas į muzikos studiją ateinantį pagroti gimnazistą… Klausimų jaunajam kūrėjui turėjo ir žiūrovai­ ­– jiems buvo įdomu sužinoti, ar Justino šeimoje yra dar muzikuojančių, kaip gimsta muzika.

Muzikinės kūrybos vakaro metu dalyviai turėjo galimybę pasiklausyti J. Bernoto kūrinių bei pajausti Advento dvasią. Justino atliekamos muzikos garsai užpildė salę šiluma, ramybe ir pakylėjo nuotaiką. Žiūrovai klausėsi ir Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos fortepijono mokytojos Vilijos Brazinskienės atliekamų Justino kompozicijų fortepijonui.

Šį jaukų antradienio vakarą užbaigė nuoširdi direktoriaus Rimo Bielskio kalba, kuri įkvėpė džiaugtis mokinių pasiekimais bei vertinti žmones, skatinančius nebijoti ir eiti į priekį, o Justiną sveikino Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Stonienė, klasės auklėtoja Vaida Karabienė ir draugai!

Saulė Maleckaitė