Kalėdinis rytmetys gimnazijoje

prie pavadinimo

Gruodžio 20-ąją dieną Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos bendruomenė susirinko į aktų salę, kurioje vyko tradicinis šventų Kalėdų rytmetys.

Renginį pradėjo gimnazijos direktorius Rimas Bielskis, linkėdamas susirinkusiesiems linksmų šventų Kalėdų ir laimingų ateinančių Naujųjų metų. Anot R. Bielskio, per šventas Kalėdas svarbiausia visiems laikams atsikratyti blogų savybių ir dalintis su kitais džiaugsmu, šiluma, meile, pagalba ir geru žodžiu: „Esu įsitikinęs, kad tuomet sulauksime tikrų dovanų. Jeigu ne dėžutėje, tai širdyj“,- kalbėjo gimnazijos direktorius.

Į renginį atvyko ir Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios parapijos diakonas Gediminas Kasperavičius. Kreipdamasis į gimnazijos bendruomenę, jis teigė, kad šv. Kalėdos – stebuklų metas, tačiau visi stebuklai nublanksta prieš vieną – kuomet Dievas tampa žmogumi. Diakonas Kelmės parapijos klebono ir savo vardu visus pasveikino artėjančių Kalėdų proga ir palinkėjo, kad tas stebuklas tikrai gimtų mūsų gyvenimuose: „Ne nukrauti stalai per šventes, ne garsiausia muzika, ne didžiausia dovanų krūva po eglute, bet tas stebuklas, kurį Dievas kiekvienam atneša. Jis nori mus paimti už rankos ir vesti. Dievas negali nuvesti mūsų niekur kitur, kaip tik į didžiausią džiaugsmą“.

Mokytojų ir mokinių kūrybos klubo „Hipokrenė“ skaitovai Mykolas Balsys, Dora Heynold, Brigita Sabaliauskaitė, Karolina Blinstrubytė, Fausta Bankovskaitė, Andrėja Valčiukaitė, Austėja Krinciūtė, kuriuos parengė gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Valerija Puišienė, jausmingais pasakojimais siekė atskleisti, kas yra gyvenime svarbiausia – kartais taika, tikėjimas ir meilė gali išblėsti, tačiau kol egzistuoja viltis, visa tai gali vėl atgyti. Taip pat buvo akcentuojama, kaip svarbu padėti žmogui ir išmokti dalintis meile su kitais.

Skambėjo dainos ir giesmės, kurios džiugino susirinkusiuosius. Jas atliko gimnazistai, kuriems pasiruošti padėjo gimnazijos muzikos mokytojas Svajūnas Klimas.

Šis renginys įprasmino švenčių laukimą. Jo metu pajutome ramybę ir bendrumą. Kiekvieno širdis prisipildė gerumu ir įkvėpė dalytis geromis emocijomis su kitais.

Akvilė Šimkutė