Virtualūs renginiai Kelmės gimnazijoje

nomi

Tradiciškai gegužę Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai nekantriai laukia gimnazijos Atvirų durų savaitės, kuri gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Živilės Klimienės iniciatyva organizuojama kasmet nuo 1999 metų. Šios savaitės metu vyksta įvairūs renginiai, kviečiami atvykti mokinių tėvai, svečiai – visi, kam įdomu sužinoti, kaip gyvena mokyklos bendruomenė. Deja, šalyje karantino metu tokie renginiai vykti negali, tačiau gimnazistų taryboje esantys mokiniai yra sumanūs ir šiemet keletą Atvirų durų savaitės renginių organizavo nuotoliniu būdu.

Bene didžiausias iššūkis mokiniams tapo gimnazistų prezidento rinkimai. Šiems rinkimams buvo atsakingai ruošiamasi: sudaryta rinkimų komisija, kuriai vadovavo III klasės gimnazistas Paulius Eitmantis, vyko prezidentiniai debatai, aktyvi reklaminė kampanija, mokyklos Facebook ir Instagram socialinių tinklų paskyrose publikuoti informatyvūs plakatai. Gimnazistams šiemet nebuvo lengva išrinkti naująjį prezidentą, nes visi keturi kandidatai gerai pasirengė debatams, įdomios buvo jų idėjos ir parengtos programos. Po antrojo balsavimo turo paaiškėjo, kad kitais metais gimnazistų savivaldai vadovaus prezidentas Nedas Nekrašas.

Išradingi ir atsakingi gimnazijos mokiniai nebijo iššūkių – nuotoliniu būdu jie surengė ir kitus tradicinius Atvirų durų savaitės renginius. Protų mūšis šiemet buvo skirtas Jono Graičiūno gimnazijos 80-mečiui, o klausimai, užduotys susijusios ir su mokyklos istorija, ir su dabartimi: protų mūšyje dalyvavę turėjo atpažinti poeto Jono Graičiūno portretą, atsakyti į klausimus, kiek metų dirba dabar gimnazijai vadovaujantis direktorius, kada buvo išleista pirmoji Kelmės gimnazijos abiturientų laida, kiek šiuo metu gimnazijoje dirba mokytojų, mokosi mokinių, kada atidaryti ugdymo centrai, kas sudaro gimnazijos tarybą, atspėti išgirstą mokytojo balsą ir kt. Organizavus apklausą buvo paskelbti gimnazistams ir mokytojams teikiamų kasmetinių nominacijų „Metų draugas“, „Metų šypsena“, „Metų veikla“ ir kt. laimėtojai.

Mokyklos 80-mečiui skirtas ir interneto svetainėje publikuojamas leidinys „Kelmės gimnazija. 2020 metų dienoraštis“ http://www.jggimnazija.lt/?p=6824

Jis nuolat pildomas dabar besimokančiųjų, jau baigusių gimnaziją mokinių, mokytojų, tėvelių tekstais. Kviečiame norinčius prisidėti prie dienoraščio kūrimo rašyti direktoriaus pavaduotojai Živilei Klimienei: zivile.klimiene@jggimnazija.lt

Taigi, pandemija nesustabdė J. Graičiūno gimnazijos bendruomenės veiklos, gimnazistai, jų mokytojai įrodė esantys kūrybiški ir aktyvūs!

Nerijus Šarauskas,
vyresnysis ekonomikos ir verslumo mokytojas, gimnazistų tarybos koordinatorius