Sveikinimas Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos bendruomenei ir jos draugams!

2021 JGG Martynas Turevicius

Baigiasi pilni iššūkių 2020-ieji metai. Metai, kurie pasaulį sustingdė pandemijos gniaužtuose.  Metai, kai gyvenimas persilėkė į virtualią erdvę.

Baigiasi 2020-ieji ir 80-ieji Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos veiklos metai, kai turėjo vykti mokyklos jubiliejaus proga planuoti dabar ir anksčiau dirbusių gimnazijoje mokytojų, skirtingų kartų gimnazistų susitikimai, kūrybinių darbų parodos, šventinis koncertas…

Liko svarbiausia – būti sveikiems.

Tačiau gyvenimas tęsiasi, viltis susitikti senus draugus, apkabinti brangius žmones, maloniai pasikalbėti, kartu paklausyti geros muzikos ir prisiminti viską, kas gero atrasta, išmokta gimnazijoje, išlieka!

Artėjančių šventų Kalėdų ir Naujųjų metų proga sveikiname ir dėkojame visiems mokytojams, kurie dirbo gimnazijoje – be Jūsų, mieli kolegos, darbų, idėjų, mums, dabar dirbantiems mokytojams, būtų sunkiau. Mes tęsiame Jūsų prasmingus darbus, dažnai vadovaujamės Jūsų pedagogine išmintimi, Jūsų požiūriu į mokymą ir mokymąsi. Tęsiame tradicijas, suteikdami joms naujų formų, taikydami šiuolaikines technologijas.  Juk mūsų – visų kartų mokytojų – darbo prasmė bendra – protingo, sąžiningo, atsakingo, jautraus ir tolerantiško žmogaus ugdymas. Kad Kelmėje išugdyta daug puikių žmonių, kad buvę mūsų mokiniai garsina krašto vardą ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, yra bendro mūsų darbo sėkmė!

Sveikiname dabar dirbančius gimnazijos mokytojus ir darbuotojus – jų pastangų dėka diegiami nauji ugdymo metodai, gražesnės tampa mokyklos erdvės, sėkmingai bendradarbiaujama su įvairiomis institucijomis, gimnazijos ir Kelmės vardas žinomas toli už Lietuvos ribų: Izraelyje ir JAV, Prancūzijoje ir Italijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje, Turkijoje ir Kipre, Lenkijoje ir Estijoje, Vokietijoje ir Latvijoje, Vengrijoje. Gimnazijos bendruomenės įgyvendinti kultūriniai projektai, iniciatyvos svarbios mūsų miestui.

Sveikiname visus savo mokinius – nesvarbu, ar esate jau baigę gimnaziją, ar dar joje mokotės – mums rūpi jūsų visų sėkmė, esate brangūs ir svarbūs mums! Ačiū, kad didžiuojatės būdami Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai, ačiū, kad baigę mokyklą prisimenate mus, savo mokytojus, kad negailite gražių žodžių savo gimnazijai! Kaip gera, kai apie savo buvusią mokyklą atsiliepiama taip: ,,Mokykla man vis dar tebėra didžioji mano gyvenimo meilė, vieta, kuriai sentimentai tik stiprėja, ir vieta, kurioje sutikti žmonės lieka artimi, nepaisant ištinkančių nesimatymo mėnesių ar metų. Praėjus kone dešimtmečiui po mokyklos baigimo, kiekviena jos sėkme, pripažinimu, laimėjimu džiaugiuosi lyg vis dar tebebūčiau mokinė. Mokyklai jaučiuosi dėkinga už tai, kokiu žmogumi ji mane išaugino, ir už tai, kad padėjo užčiuopti mano būsimos profesijos kelią. Žurnalistikos paieškos ir mėginimas suvokti, kas ji tokia apskritai, rašant į mokyklos laikraštį „Vaivorykštė“ mane ir atvedė į didžiąją ir profesionaliąją žiniasklaidą. Sugrįžti į mokyklą man reiškia lyg apsilankyti pasiilgtuose tėvų namuose.” /Kristina Garalevičiūtė, žurnalistė/

Sveikiname ir dėkojame savo mokinių tėveliams už jų meilę ir rūpestį savo vaikais – mūsų mokiniais, už pasitikėjimą mokytojais, už supratingumą, patarimus ir pagalbą mums, už gerą žodį. Už tai, kad būname kartu ir dėl to mūsų vaikams mokytis yra lengviau!

Sveikiname ir dėkojame gimnazijos rėmėjams, Kelmės rajono savivaldybei ir jos administracijai: jų pastangomis gimnazijos patalpos tapo gražesnės ir jaukesnės, gimnazistai gali naudotis naujomis technologijomis, rėmėjai įsteigė Antano Mikalajūno, „Mokslo“, „Muzikos“, „Amatų“, „Sporto“ premijas, kurias yra pelnę daugiau kaip 80 mokinių.

Sveikiname ir dėkojame savo socialiniams partneriams – bendradarbiaudami su krašto ir šalies  muziejais, bibliotekomis, kultūros įstaigomis, bendrojo ugdymo ir aukštosiomis mokyklomis, užsienio valstybių ambasadomis, visuomeninėmis organizacijomis sudarome savo mokiniams platesnes ugdymo galimybes, suteikiame praktinių žinių, mūsų gimnazistai tampa atviresni naujovėms, tolerantiškesni, atsakingesni, susipažįsta su karjeros galimybėmis.

Sveikiname ir dėkojame žiniasklaidos priemonių atstovams – Kelmės krašto televizijai, laikraščiams „Bičiulis“, „Šiaulių kraštas“ ir kitoms nepaminėtoms, nes jų dėka informuojama apie prasmingą gimnazijos bendruomenės veiklą.

Ačiū visai Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos bendruomenei ir jos draugams – tebūna mums visiems šv. Kalėdos jaukios ir ramios, telydi 2021-aisiais sėkmė, tegul išsipildo visos svajonės ir svarbiausia – būkime sveiki ir tebūna sveiki visi mums brangūs žmonės!

Kelmės J. Graičiūno gimnazijos administracija