Gimnazistų susitikimas su programavimo mokyklos Turing School vadove

IT-srtuoliai

Sausio 18 dieną mūsų gimnazijos mokiniai, besimokantys programavimo, turėjo galimybę dalyvauti skaitmeninių įgūdžių ir programavimo mokyklos Turing School vadovės Monikos Simaškaitės nuotoliniu būdu vedamoje paskaitoje-diskusijoje „IT startuoliai – IT startuolių kūrimas mokykloje“.

Startuolis (startup) – inovatyvus naujas verslas, kuriuo kuriamas produktas yra pati kompanija. Mokiniams buvo papasakota ne tik apie sėkmingus lietuviškus startuolius, vienaragius (tai yra privati startuolių įmonė, kurios vertė viršija 1 mlrd. eurų), bet ir tarptautinius, sulaukusius milžiniškos šlovės ir finansinės sėkmės. Lektorė aptarė startuolių kūrimo galimybes, sėkmes ir galimas rizikas. Įdomu, kad tokius startuolius kuria ir visai jauni žmonės: 22 metų lietuvis Tomas Banišauskas įkūrė „boredpanda“, 19-metis Markus Villig – „Bolt“, 25 metų Justin Kan – „Twitch“. Labai tiksliai šių jaunų žmonių sėkmę nusako paskaitoje išsakyta mintis: „Tai reiškia, kad bus sunku, bet ne tai, kad neįmanoma!“ Beje, pirmasis lietuviškas vienaragis yra internetinė naudotų drabužių mainų ir prekybos platforma „Vinted“ – naudotų rūbų kategorija, augant tvarumo ir įvairovės poreikiui, pasidarė ypač svarbi pasaulio visuomenėje.

Paskaitos pabaigoje lektorė M. Simaškaitė suorganizavo gimnazistams mini konkursą, kuriame jie pasitikrino savo atidumą, paskaitoje sužinotą informaciją. Trečios klasės mokiniai Paulius Dzvankauskas (I vieta), Kamilė Tamošaitytė (II vieta) bei Viltė Nacaitė (III vieta) galės pasipuošti laimėtais mokyklos Turing School firminiais marškinėliais, kiti paskaitos dalyviai taip pat gaus įvairių dovanų.

Šį renginį mūsų gimnazistams organizavo IT mokytoja metodininkė Ilijana Petrauskienė.

Algirdas Barančiukas,
IT mokytojas metodininkas