Nuotolinė VU lektorės Jurgos Kasteckienės paskaita abiturientams

image_6483441

Pasibaigus pirmam pusmečiui, mūsų gimnazijos abiturientai nestoviniuoja vietoje ir toliau intensyviai ruošiasi artėjančiai valstybinių brandos egzaminų sesijai, o gimnazijos administracija ir mokytojai ieško galimybių, kaip jiems padėti geriau pasirengti egzaminams.

Vasario 2 d. įvyko dviejų valandų nuotolinė paskaita „Academic Writing Can Be Easy“, kurią vedė Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Anglų kalbos katedros lektorė, vyresnioji valstybinio anglų kalbos brandos egzamino vertintoja Jurga Kasteckienė. Rašymas sudaro ketvirtį viso anglų kalbos brandos egzamino, kurio metu kandidatai turi parašyti dvi užduotis: laišką ir esė. Pastarosios rašymui ir buvo skirta paskaita.

Abiturientai mokėsi, kaip tinkamai interpretuoti užduotį, kaip pagal planą dėstyti mintis, atrinkti ir išgryninti argumentus bei juos įrodyti. Dėstytoja, puiki savo dalyko specialistė, per porą greitai prabėgusių valandų pateikė gimnazistams daug reikalingos informacijos, jie pagilino jau turimas žinias, po paskaitos labiau paaiškėjo kai kurie esė rašymo aspektai, o kartu atsirado ir daugiau pasitikėjimo savimi. Paskaitoje dalyvavo gimnazijos anglų kalbos mokytojos, kurioms ši dėstymo, pamokos vedimo patirtis buvo labai svarbi.

 Ineta Leščiauskienė,
anglų kalbos mokytoja metodininkė