Gimnazijoje paminėtas Žemės mėnuo

Vytautės Pociūtės (IIc)

Balandžio 22 d. minima Motinos Žemės diena, kuri simboliškai pabaigia Žemės mėnesį, prasidėjusį kovo 20-ąją – Pavasario lygiadienį.

III-IV klasių gimnazistai dalyvavo vaizdo pamokoje „Išsaugoti, negalime prarasti“. Pamokoje buvo išsiaiškinta, ką saugo įvairios pasaulio valstybės, ką ir kaip saugome savo šalyje. Pabandyta suvokti saugomų teritorijų teikiamą naudą, aptarta, kuo kiekvienas gali prisidėti prie kraštovaizdžio, gamtos vertybių išsaugojimo. Virtualiai pakeliauta po Lietuvos nacionalinius, regioninius parkus. Dalyvauta viktorinoje „Atspėk augalo ar gyvūno pavadinimą“.

Kiekvienas turėtume pagalvoti apie mūsų planetos problemas ir savo kasdienę veiklą nukreipti tų problemų sprendimo linkme. Mūsų maži ir, atrodytų, nežymūs darbai – popieriaus ir elektros taupymas, langų ir durų sandarumas, vandens čiaupų sutvarkymas – padeda tausoti medienos išteklius ir elektrą, šilumą ir vandenį, kuriems pagaminti ar išgauti reikia daug energijos, o pastarajai pagaminti naudojami nuolat senkantys Žemės ištekliai. Naudojant šiuos išteklius teršiamas oras, didinamas kenksmingų dujų išmetimas į atmosferą, dėl to šiltėja mūsų planetos klimatas, pradeda tirpti ledynai amžino įšalo zonose.

Apie tai  diskutavę I–II klasių mokiniai, dalinosi ne tik savo mintimis, bet ir nuotraukomis, piešiniais, kuriuose pasistengė atskleisti ne tik susirūpinimą Žemės ateitimi, bet ir parodyti jos grožį bei trapumą. Kviečiame visus pasižiūrėti Eglės Valčiakaitės, Milantos Sutkutės, Vytautės Pociūtės, Faustos Bankovskaitės darbų.

Virginija Rimkuvienė, vyresnioji biologijos mokytoja,
Danutė Butkuvienė, biologijos mokytoja metodininkė