Kelmės gimnazistai paminėjo rašytojo Icchoko Mero gimimo metines

????????????????????????????????????

Spalio 8 d. Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos Ic klasės mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vaida Karabiene paminėjo žydų kilmės Lietuvos rašytojo, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, buvusio Kelmės gimnazijos mokinio Icchoko Mero 87-ąsias gimimo metines. I. Meras Holokausto metu buvo išgelbėtas geraširdžių kelmiškių, o apie gimtąją Kelmę yra pasakęs: „Kelmė – mano Lietuva ir mano Jeruzalė“.

Gimnazijos pirmokai rugsėjo mėnesį per istorijos, pilietiškumo pamokas susipažino su Antrojo pasaulinio karo metu žydų tautą ištikusia tragedija, o lietuvių kalbos pamokose skaitė  I. Mero romano ,,Ties gatvės žibintu“ ištraukas, rengė pateiktis apie rašytojo biografiją ir kūrybą, rašė kūrybinius darbelius. Spalio 8-ąją susirinkusiems I. Mero aikštėje gimnazistams lietuvių kalbos ir literatūros vyresnioji mokytoja V. Karabienė priminė rašytojo biografiją ir jo kūrybą. Gimnazistės Kamilė Stamburaitė ir Kamilė Savickytė perskaitė sukurtus laiškus, kuriuose pasakojo apie perskaitytus I. Mero kūrinius, patirtus įspūdžius „Atminties kelio“, skirto Holokausto aukoms paminėti, eisenoje.

Uždegta atminimo žvakutė ir padėtos gėlės prie paminklo aikštėje liudija, kad rašytojas nepamirštas, jo kūryba skaitoma, o asmenybė įkvepia ir skatina didžiuotis Kelmės kraštu!

Vaida Karabienė,
lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja