Gimnazistų išvyka į gyvūnų globos namus „Šiaulių letenėlė“

gyvunas

Lapkričio 16 dieną II-IV klasių gimnazistų delegacija kartu su biologijos mokytoja Virginija Rimkuviene vyko į Sneigiuose įsikūrusius gyvūnų globos namus „Šiaulių letenėlė“. Tradiciškai kasmet mūsų gimnazijos mokiniai dalyvauja labdaros-savanorystės akcijoje „Jiems reikia mūsų pagalbos“. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į tai, kaip svarbu ginti naminius ir laukinius gyvūnus nuo žiauraus elgesio, ieškoti būdų ir priemonių gyvūnų gerovei užtikrinti, taip pat padirbėti savanoriais gyvūnų globos namuose.

Už gimnazistų surinktas lėšas buvo nupirkta maisto ir kitų būtinų priemonių beglobiams gyvūnams. Vos atvažiavus prie „Šiaulių letenėlės“ mus pasitiko būrelis šunų – vieni džiaugsmingai, o kiti šiek tiek įtariai. Smagu, kad galėjome padėti gyvūnų globos namų darbuotojams pradžiuginti šuniukus juos pavedžiodami. Bendraudami su prieglaudos gyvūnais dar kartą įsitikinome, kaip jiems reikalingas mūsų dėmesys ir meilė, todėl namo grįžome kupini ryžto dar ne kartą juos aplankyti.

Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šios labdaros akcijos, raginame ir kitus nelikti abejingais ir nepagailėti bent trupučio savo laiko likimo nuskriaustiems gyvūnams, nes matydami, kiek laimės ir nuoširdaus džiaugsmo galime jiems suteikti, ir patys pasijuntame laimingi!

Karina Ostrauskaitė, Gvidas Gajauskas, Gytis Gailius