Gimnazistų bendrovė pristatyta Švietimo pažangos asamblėjoje

prie pavadinimo_1024x653

Pirmąją vasaros dieną Lietuvos Respublikos Prezidentūros ir partnerių iniciatyva surengta Švietimo pažangos asamblėja. Asamblėjoje dalyvavo mokytojai, edukologai ir mokiniai iš visos Lietuvos. Buvo pristatyti 42 atrinkti švietimo įstaigų projektai iš asamblėjai pateiktų145 projektų paraiškų. Kelmės Jono Graičiūno gimnazijai atstovavo II klasės mokinys Ervinas Janušauskas ir ekonomikos ir verslumo mokytojas Nerijus Šarauskas.

Asamblėją atidarė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, kuris kvietė švietimo bendruomenes ir jaunimą susitelkti ieškant geriausių sprendimų švietimo proveržiui. Savo sveikinime Prezidentas sakė, kad mokymo procese būtina skatinti lyderystę, kritinį analitinį mąstymą ir kūrybiškus problemų sprendimo būdus, į mokymą integruoti technologijas ir inovacijas, įtraukti žaliąsias aplinkosaugines temas.

Gerąja patirtimi apie įsitraukimą į įvairias veiklas, vykdomas iniciatyvas pasidalino gimnazijos atstovai, kurie pristatė LJA programos mokinių jaunąją bendrovę „Eime per Kelmę!“ bei Erasmus+ projektą „Eurostar“.  Šio projekto, kaip ir jaunosios bendrovės tikslas – skatinti mokinių verslumą ir tvarų turizmą savo regione.

Asamblėjos ekspertas, VDU licėjaus „Sokratus“ direktorius, edukologas Mindaugas Nefas sakė: „Džiugu, kai ugdyme mokomasi pažinti savo kraštą bei tuo pačiu ir ugdyti finansinį raštingumą. Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai ne tik patys susipažino su savo gimtuoju kraštu bei jo istorija, bet ir įkūrė mokomąją mokinių bendrovę, kuri teikia gidų paslaugas keliaujantiems Kelmės apylinkėse. Išbandom!“

Dirbdami komandoje, kurdami verslą mokiniai gali stiprinti tarpusavio ryšius, įgyvendinti įvairias neformaliojo ugdymo idėjas, kurios skatina mokinių iniciatyvas bei atsakomybes. Kaip Prezidento rūmuose sakė gimnazistas Ervinas, verslumo, ekonominio ir finansinio raštingumo ugdymo procesas tampa patrauklesnis, kai yra pagrįstas komandiniu darbu, kai galima dalintis patirtimi ir idėjomis, kartu prisiimti atsakomybę ir įsipareigojimus.

Nerijus Šarauskas,
ekonomikos ir verslumo mokytojas metodininkas