Pilietiškumo pamoka „Kurti ir ginti valstybę“

2022-10-21_spec

Spalio 20 dieną gimnazijoje III-IV klasių mokiniams vyko susitikimas-pilietiškumo pamoka su LR Seimo nariu, Seimo pirmininko pavaduotoju, mokslinių publikacijų ir knygų ,,Gulago partizanai”, „Kovido frontas“, ,,Kalinio riba” bendraautoriumi Pauliumi Saudargu.

Pamokos ,,Kurti ir ginti valstybę” metu mokiniams buvo pateiktas tautos valstybingumo klausimas, glaudžiai susieta šalies išlikimo tema su dabartine Ukrainos situacija, Ukrainos žmonių pasipriešinimu, vienybe, kuri stipresnė už bet kokius ginklus. Svečias taip pat pasidalino savo patirtimi, emocijomis, kurias patyrė apsilankęs karo niokojamoje Ukrainoje. Buvo pristatyta Šaulių sąjunga, jos veikla, šaulių pasiruošimas įvairioms ekstremalioms situacijoms ir jų sprendimams.

Susitikimo metu mokiniai aktyviai dalyvavo diskusijoje, atsakinėjo į iškeltus klausimus. Aktyviausi mokiniai gavo knygų ,,Kalinio riba” bei ,,Kovido frontas”. Mums, gimnazistams, šis susitikimas buvo labai įdomus, privertė susimąstyti apie tautos vertybes bei žmogaus asmeninį indėlį visuomenės labui.

Ieva Jasėnaitė