Apie savanorystę – su Aidu Gedminu

2022-10-24_spec

Spalio 22 dieną J. Graičiūno gimnazijoje lankėsi buvęs mokinys, mokymų vadovas ir daugiau kaip 10 metų savanoriaujantis bei dirbęs su savanoriais Lietuvoje ir užsienyje Aidas Gedminas. Jis II-III klasių mokiniams papasakojo apie savanorišką veiklą ir savo patirtį šioje srityje.

Aidas prieš dešimt metų baigė mūsų gimnaziją, čia jis net dvi kadencijas buvo gimnazistų prezidentas ir, kaip pats teigė, drąsos užimti tokias pareigas jam suteikė savanorystė. Savanorišką veiklą jis pradėjo būdamas 15 metų ir ją tęsia iki šiol. Aidas turėjo galimybių išvykti į daugelį šalių, net tokių egzotiškų kaip Tanzanija, Jordanija, Islandija, jose gyventi, dalyvauti mokymuose. Taip ne tik praplėtė savo akiratį, bet ir su kitais dalinosi savo sukauptomis žiniomis.

A. Gedminas kalbėjo apie tai, kas yra savanorystė, kokie jos tipai, ką ji suteikia – viską aptarė remdamasis savo patirtimi ir pateikdamas gyvenimiškų situacijų pavyzdžių – jos leido gimnazistams geriau suprasti ir įsisavinti žinias. Toks jaukus bendravimo būdas pažadino mokinių empatiją ir norą padėti. Savanoriauti nori daugelis, bet kaip pradėti, žino mažai, todėl Aidas pateikė daugybę tinklapių, kurie gali padėti žengti pirmąjį žingsnį.

Pamoka, klausantis A. Gedmino, su juo diskutuojant prabėgo turiningai ir smagiai!

Amira Lindaitė