Apie matematiką – Kauno VII forto edukacijose

2023-02-09_spec

Vasario 8 d. Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos II klasių mokiniai su matematikos mokytoja Asta Pleikiene vyko į edukaciją Kauno tvirtovės VII forte. Mokiniai dalyvavo matematikos edukacijose „Kriptografija“ ir „IQ iššūkis. Matematinės dėlionės“.

Kriptografijos edukacijoje mokiniai sužinojo apie šio mokslo atsiradimą, jo pradininkus. Antrokai išmoko keletą skirtingų informacijos užkodavimo būdų, dirbo komandose. Bendromis jėgomis jie šifravo įvairias žinutes, atliko užduotį, kurioje reikėjo surasti nusikaltėlio buvimo vietą.

Užsiėmime „IQ iššūkis. Matematinės dėlionės“ gimnazistai sprendė galvosūkius ir dėliojo tokias  2D ir 3D dėliones, kaip tangrama, Soma kubas. Mokiniai išmoko, kaip reikia atlikti šitokio pobūdžio užduotis, rungtyniavo, kas atitinkamą figūrą sudėlios greičiau ar padarys ją kuo didesnę. Gimnazistai taip pat susipažino su projekcijomis, statė 3D figūras.

Edukacijose Kauno tvirtovės VII forte mokiniai ne tik kūrybiškai išsprendė sudėtingas užduotis, kurios iš pradžių atrodė neįveikiamos, bet ir puikiai praleido laiką, nes užsiėmimai buvo ir naudingi, ir smagūs. Išvyka buvo finansuota iš projekto „Kokybės krepšelis“, kuriame dalyvauja mūsų gimnazija, lėšų.

Vitalija Leskauskaitė