Gimnazijoje viešėjo 74-os laidos abiturientai

2023-03-06_spec

Kelmės J. Graičiūno gimnazija palaiko ryšius su buvusiais gimnazistais, kurie grįžta į savo mokyklą su įvairiomis idėjomis, projektais, buvusių mokinių kūryba ir atsiliepimai apie gimnaziją publikuojami Mokinių ir mokytojų kūrybos almanachuose, o kovo 3 d. mūsų gimnaziją aplankę buvę gimnazistai,  baigę mokyklą 2014 metais, Mangirdas Kazlauskas, Eivina Radzevičiūtė, Beatričė Raščiūtė, Aurimas Galkontas, Faustas Venckus susitikimų su dabartiniais gimnazistais metu pasidalino savo studijų ir darbo patirtimi, papasakojo, kaip sekėsi mokytis gimnazijoje, ką svarbaus ir reikšmingo joje patyrė ir pritaikė savo tolesnėse veiklose. Pažymėtina, kad jie yra savo sričių lektoriai, rengia mokymus vaikams ir jaunimui, skaito paskaitas, keli savanoriauja.

Mangirdas Kazlauskas mokykloje buvo laimėjęs net tris Mokslo premijas, o ją baigęs studijavo KTU, tapo programuotoju. Gimnazistams jis papasakojo, kaip sekėsi dirbti įvairiuose projektuose. Šiuo metu Mangirdas yra lietuviško startuolio Billo mobiliųjų technologijų techninis vadovas. Mangirdas – ir pirmasis Google patvirtintas technologijų ambasadorius Lietuvoje. Tai įpareigoja jį kurti įvairų mokomąjį turinį, dalyvauti konferencijose, rengti pranešimus Lietuvoje ir užsienyje, mentoriauti ir mokyti kitus.

Eivina Radzevičiūtė – mokslininkė, tyrinėjanti imuninę sistemą. 2022 metais konferencijoje Danijoje ji pelnė apdovanojimą už geriausią žodinį pranešimą vėžio imunologijos srityje.  Eivina pasidalino savo kasdieninio darbo ypatumais, sužinojome, jog Eivinos sprendimas stoti į biotechnologijos studijas buvo visai netikėtas. Buvusi gimnazijos mokinė taip pat papasakojo, jog šalia visų mokslų ir darbų ji dar savanoriauja „Sidabrinėje linijoje“, ragino gimnazistus dalyvauti savanoriškose veiklose.

Beatričė Raščiūtė – šio susitikimo su gimnazistais sumanytoja. Vilniaus universitete ji studijavo mediciną, dabar yra gydytoja rezidentė, dirba Santaros klinikose bei Vilniaus universitetinėje ligoninėje Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje, be to, dėsto vidaus ligų propedeutiką II kurso medicinos studentams, skaito pranešimus Europos skubiosios medicinos kongresuose, o 2021 m. lapkritį tarptautinėje mokslinėje konferencijoje laimėjo II vietą už geriausią mokslinį plakatą. Gimnazistams buvo įdomu išgirsti Beatričės pasakojimą, jog mokytis gimnazijoje jai labai patiko ir grįžus čia, beveik po dešimtmečio, viskas atrodo taip pat miela, lyg niekas nebūtų pasikeitę.

Aurimas Galkontas papasakojo, jog mokykloje jis daug sportavo, teisėjavo tinklinio varžybose. Mokytis nebuvo labai lengva, tačiau įstojus į aukštąją mokyklą viskas pasikeitė. Buvęs gimnazistas pasidalino savo studijų ir darbo istorija: baigęs Kauno kolegiją, dirbo Eurovaistinėje. Nusprendęs mokslus tęsti Vytauto Didžiojo universitete ir Lietuvos sveikatos mokslų universitete, tuo pačiu metu Aurimas dirbo Kauno kolegijoje ir dabar yra šios kolegijos Farmakotechnikos katedros vedėjas. Jis dirba ir Lietuvos sveikatos mokslų universitete Sveikatos vadybos katedroje, lektoriumi. Aurimas yra dalyvavęs daugelyje stažuočių ir mainų programų užsienyje, paragino gimnazistus nebijoti ir, jei yra galimybių, dalyvauti tarptautiniuose Erasmus+ projektuose. Jis taip pat papasakojo apie laisvalaikio užsiėmimą – ralį.

Faustas Venckus – muzikantas, kompozitorius, prodiuseris. Faustas sakė, jog vienintelė aistra, kai jis mokėsi mokykloje, buvo muzika. Šiuo metu Faustas dirba su daugeliu žymių Lietuvos dainininkų, kuria muziką. Buvęs gimnazistas, nors mokyklą baigė ne Kelmėje, tačiau J. Graičiūno gimnaziją mini pačiais geriausiais žodžiais: anot jo, tai nuostabi mokykla ir prisiminimai apie mokytojus ir nuoširdžią, draugišką, kūrybišką atmosferą yra patys šilčiausi. Faustas ragino mokinius ieškoti savo pašaukimo dar mokyklos suole ir užsiimti veikla, kuri yra arčiausiai širdies.

Susitikimas su buvusiais gimnazistais buvo labai naudingas, nuotaikingas ir įdomus. Mokiniai ir mokytojai atidžiai klausėsi, uždavinėjo klausimus, vyko diskusijos. Į klausimą, ką svarbiausio buvę gimnazistai išsinešė iš mokyklos, visi paminėjo laisvės pojūtį – laivę kurti, domėtis, reikšti nuomonę ir priimti sprendimus, gimnazijoje vyraujančią pagarbą žmogui, šiltus ir nuoširdžius mokinių ir mokytojų santykius. Buvę mokiniai pasidalino patarimais, kaip išsirinkti profesiją, ką daryti, kad geriau sektųsi mokytis, išlaikyti egzaminus. Mokyklos bendruomenei renginys, kurį organizavo ugdymo karjerai specialistė, Informacinio centro vadovė Loreta Šuklienė, labai patiko, visi sužinojo kažką naujo ir puikiai praleido laiką, o buvę gimnazistai buvo apdovanoti suvenyrais – Technologijų centre sukurtais vardiniais puodeliais, papuoštais gimnazijos simbolika.

Vitalija Leskauskaitė