Sveikiname su Kovo 11-ąja!

2023-03-10_spec2

Ruošdamiesi minėti artėjančią Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną gimnazijos mokiniai istorijos ir pilietiškumo pamokų metų prisiminė Lietuvos gyventojų nueitą kelią, siekiant nepriklausomybės. Aptarta Sąjūdžio reikšmė, žiūrėta vaizdo medžiaga apie žymius žmones, visuomenininkus, jų veiklas.

I klasių gimnazistai, per IT pamokas susipažinę su dizaino įrankio Canva panaudojimo galimybėmis, padedami IT mokytojų Algirdo Barančiuko, Ilijanos Petrauskienės ir istorijos mokytojos Redos Sakalauskienės ruošė projektinius darbus „2023-ieji atmintini metai Lietuvoje“. Ruošdami darbus mokiniai sužinojo, kokios svarbios Lietuvos istorijai sukaktys ir asmenybės yra minimos 2023 metais, apie tai – ir patys projektiniai darbai, kuriuos gimnazijos bendruomenė galės pamatyti per TV.

II klasių gimnazistai per pilietiškumo pamokas, pasitardami su istorijos mokytoja Rima Serviene, įgyvendino projektą ,,Lietuvos tapatumo ženklai“ – šia tema antrokai kūrė plakatus ir surengė jų parodą.

Gimnazistų taryba kartu su koordinatore Jovita Gerbeniene inicijavo gimnazijoje mini viktoriną apie Lietuvos istoriją: viktorina vyko visoje gimnazijoje, teisingai atsakę į klausimą buvo apdovanoti saldainiais.

Sveikiname visą gimnazijos bendruomenę artėjančios šventės proga!

Reda Sakalauskienė,
istorijos mokytoja metodininkė