Profesijų savaitėje – penki buvę gimnazistai

2023-03-27_spec

Kovo 20-24 d. gimnazijoje vyko „Profesijų savaitės“ renginiai, kurių metu buvę gimnazistai – įvairių sričių profesionalai – susitiko su dabar gimnaziją lankančiais mokiniais, pristatė savo profesijas, pasakojo apie studijas, prisiminė mokyklinį gyvenimą.

Pirmojo susitikimo metu 2010 metais gimnaziją baigęs Mindaugas Dimšlys pasakojo apie restauratoriaus profesiją, kuri į Mindaugo gyvenimą atėjo natūraliai. Baigęs gimnaziją vaikinas išvyko studijuoti į Kauną baldų restauravimo. Ten baigė bakalauro studijas. Vėliau Vilniaus dailės akademijoje studijavo medinės polichromuotos skulptūros restauravimo magistrantūroje. „Dar besimokydamas supratau, kad muziejuje dirbti negalėsiu. Tiek dėl finansinių priežasčių, tiek dėl charakterio savybių – tempas per lėtas. Nusprendžiau įkurti įmonę. Savo idėja pasidalinau su broliu, tėtį įtraukėme ir pradėjome dirbti. Užsiimame restauravimu. Yra ką Lietuvoje restauruoti, gal net visko per daug“, – gimnazistams pasakojo Mindaugas.

Antradienį gimnazijoje lankėsi Kauno klinikų gydytojas anesteziologas reanimatologas Mantas Kazlauskas. 2011 metų laidos gimnazistas mokiniams pasakojo apie ilgas medicinos studijas, įtemptą ir nemonotonišką mediko darbą. „Mano kelias į medicinos studijas nebuvo iš anksto planuotas, nebuvau tas vaikas, kuris sakė: “Kai užaugsiu – būsiu gydytojas”. Tačiau įvairių aplinkybių dėka pradėjau studijuoti mediciną. Šiandien galiu pasakyti – ačiū likimui, kad esu šiame medicinos kelyje bei dirbu mėgstamą darbą. O būti gydytoju – nėra tik dirbti. Tai mokymosi ir tobulėjimo kelias, kuris neturi pabaigos“, – gimnazistams sakė Mantas.

Trečiąją „Profesijų savaitės“ dieną su gimnazistai susitiko policijos tyrėja dirbanti Viktorija Druktenienė. Pareigūnė prisiminė mokyklą, šiltą bendravimą joje, pasakojo apie studijas Mykolo Romerio universitete bei kvietė rinktis policininko profesiją.

Ketvirtadienį su gimnazistais susitiko 2017 metais mokyklą, o vėliau teisės studijas baigęs Eimantas Gajauskas. „Teisė yra unikalus mokslas, kuris padeda save atrasti ir panaudoti įgytas žinias ne tik profesiniame, bet ir asmeniniame gyvenime. Labai svarbu, kad darbas būtų tarsi hobis, tada jis ir sekasi geriau“, – sakė Eimantas.

„Profesijų savaitė“ baigėsi susitikimu su 2019 metais gimnaziją baigusia ir dabar socialine darbuotoja dirbančia Agne Grišiūte. „Svajojau būti policininke, tačiau taip susiklostė, kad pasirinkau socialinio darbo studijas ir dėl to visiškai nesigailiu, nes į darbą einu noriai, man patinka tai, ką darau. Raginu visus pasirinkti tokias studijas, po kurių darbas nebūtų kančia“, – gimnazistams linkėjo buvusi gimnazijos mokinė.

Nerijus Šarauskas,
Ekonomikos ir verslumo mokytojas metodininkas,
Profesijų savaitės organizatorius