Pilietiškumo pamoka bibliotekoje

2023-05-08_spec2

Kelmės J. Graičiūno gimnazijos Ib klasės mokiniai kartu su istorijos mokytoja Reda Sakalauskiene per pilietiškumo pagrindų pamoką lankėsi Kelmės viešojoje Žemaitės bibliotekoje, kur buvo atidaryta nauja ir unikali paroda „Miniatiūrinė knyga ir ekslibrisas“. Joje yra eksponuojamos Jono Nekrašiaus surinktos mažiausios knygelės ir knygų ženklai – ekslibrisai.

Parodos autorius J. Nekrašius pristatė eksponatus mūsų mokiniams. Didelį įspūdį paliko J. Nekrašiaus papasakoti įspūdžiai apie kelionę į Japoniją, kur jis siekė, kad ką tik nepriklausomybę paskelbusios Lietuvos ekslibrisų kūrėjai būtų priimti į tarptautinę organizaciją, bei pasakojimai apie tai, kaip Lietuvos menininkai, kai šalis dar buvo sovietų sąjungos sudėtyje, ieškodavo įvairiausių būdų išsiųsti savo kūrybinius darbus į tarptautinius konkursus ir renginius bei įvairiais laimėjimais garsinti Lietuvos vardą.

Paroda vyks Kelmės viešojoje Žemaitės bibliotekoje iki gegužės 17 d., kviečiame visus mokinius apsilankyti joje ir pamatyti įvairių Lietuvos dailininkų darbus.

Adrijus Ždanko