20-oji vokiečių kalbos šventė

2023-05-09_spec

Gegužės 5 d. „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje vyko 20-oji, jubiliejinė, Kelmės rajono vokiečių kalbos šventė, kurioje dalyvavo svečiai iš Vokietijos, Vartburgo apskrities, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadoriaus pavaduotojas dr. Peter Buschmann, Goethe instituto vadovė Anna Maria Strauss, Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius, LR Seimo narys Kęstutis Masiulis, Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Justina Zaleckienė, Kelmės rajono Tarybos nariai.

Šventėje buvo apdovanoti ir mūsų gimnazistai vokiečių kalbos konkurso nugalėtojai: Rokas Miliauskas (III vieta), Gabija Svetkovskytė (II vieta), Orinta Jankauskaitė (III vieta).

Antroji šventės dalis – konferencija, kurią vedė gimnazistės Agnė Ralovėcaitė ir Fausta Bankovskaitė. Joje dalyvavo ir pranešimus apie savo pomėgius, problemas, ateities planus pristatė mūsų gimnazistai Vitalija Leskauskaitė, Orinta Jankauskaitė, Gabija Svetkovskytė, Rokas Miliauskas, Vėjūnė Vasiliauskaitė, Fausta Bankovskaitė ir Agnė Ralovėcaitė.

Wartburgo apskrities premijos buvo skirtos ir rajono mokykloms už vokiečių kalbos puoselėjimą, mokinių ruošimą egzaminams „Fitt in Deutsch A1“ ir DSDI.

Raimonda Andriuškienė,
vokiečių kalbos mokytoja metodininkė