Svečiai iš Vokietijos

2023-06-29_spec

Talkinant Kelmės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriui, sėkmingai tęsiamas mūsų ir Vokietijos Bad Salzungen miesto gimnazijų bendradarbiavimas – paskutinę birželio savaitę iš Vokietijos paviešėti atvyko mokinių ir mokytojų delegacija. Susitikimą gimnazijoje pradėję Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Justina Zaleckienė, gimnazijos direktorius Rimas Bielskis, tarptautinės darbo ir poilsio stovyklos projekto vadovas Burkhard Durner džiaugėsi prasmingu dviejų šalių mokinių ir mokytojų bendravimu, kalbėjo apie ateities planus. Svečiai susipažino su gimnazija – jiems didelį įspūdį padarė modernios edukacinės aplinkos, šiuolaikiškai įrengti mokomųjų dalykų kabinetai, įvairios ugdymosi galimybės mūsų gimnazistams. Prie gimnazijos vokiečių iniciatyva pasodintas medelis, simbolizuojantis draugystės ir bendravimo svarbą.

Po to Kelmės krašto muziejaus atstovas Rimantas Serva surengė Icchoko Mero aikštėje prasidėjusią ekskursiją po Kelmę, aplankytas minėtas muziejus, susipažinta su indėnų ekspozicija. Pagerbtos Holokausto aukos – aplankyti jų kapai. Svečiai iš Vokietijos tikslingai renka informaciją apie šį žiaurų istorijos laikotarpį Rytų Europos šalyse ir ruošia apie tai filmą. Kaip minėjo Burkhard Durner, labai svarbu neleisti tokiai tragedijai pasikartoti ir reikia daryti viską, kad gyventume taikiai ir saugiai.

Vėliau stadione sužaistos draugiškos Kelmės ir Bad Salzungen gimnazistų paplūdimio tinklinio varžybos. Vokietijos delegacijai surengta ir ekskursija į Klaipėdą. Atsisveikinimo vakaro metu Bad Salzungen delegacija ir mūsų gimnazijos atstovai pasidalino viešnagės įspūdžiais, apsikeista suvenyrais, aptarti būsimi vizitai.