Europos kalbų diena gimnazijoje

2023-09-28_spec

Rugsėjo 26 d. Europos Tarybos ir Europos Komisijos iniciatyva minima Europos kalbų diena. Pagrindinis šios dienos tikslas yra skatinti visuomenę, ypač mokinius, domėtis įvairiomis užsienio kalbomis, jų mokytis, nes užsienio kalba – tai raktas į pasaulį, kuris atveria duris pažinti skirtingas šalis, kultūras bei žmones.

Ši diena taip pat buvo paminėta ir Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje, šiais metais jos tema – Europos įgūdžių metai. Mokiniai aktyviai dalyvavo tądien vykusiose veiklose. IIIb klasės mokiniai su auklėtoja Rasa Rimidyte-Liekiene parengė spalvingus informacinius stendus, o  gimnazijos TV transliavo informaciją ir įdomius faktus apie Europos kalbas.

Europos kalbų dieną, anglų kalbos pamokų metu, mokytojos Rasa Rimidytė-Liekienė, Ineta Leščiauskienė ir Asta Bilienė organizavo Europos informacijos centro parengtą protmūšį. Gimnazistams protų mūšis buvo itin įdomi, nekasdieniška veikla, buvo smagu pakonkuruoti komandose, sužinoti daug naujos informacijos, pagilinti žinias. Kai kurie klausimai pasirodė labai lengvi, tačiau buvo ir tokių, kurie privertė susimąstyti ir padiskutuoti komandoje.

Protmūšio pabaigoje, susumavus visus rezultatus, laimėtojų komandos bei komandos, sugalvojusios originaliausius komandos pavadinimus, buvo apdovanotos įvairiomis LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos dovanėlėmis. Ši diena praėjo puikiai, protmūšiai buvo įdomūs ir nuotaikingi, o mokiniai buvo laimingi, laimėję prizų ir išsinešę naujų žinių.

Vitalija Leskauskaitė