Gimnazistai – Europos mokyklų sporto dienos renginyje

2023-10-02_spec

Paskutinį rugsėjo penktadienį kaitinant saulutei J. Graičiūno gimnazijos antrokai kartu su mokytojais Dariumi Barauskiu, Vidmantu Geču, socialine pedagoge Jolanta Meškauskiene ir sveikatos priežiūros specialiste Liveta Anglickiene prisijungė prie LKSKA ,,Nemunas” inicijuotos Europos mokyklų sporto dienos renginių. Tai diena, skirta bendrauti ir smagiai žaisti kartu, ugdyti socialines kompetencijas, tai šventė, kuri suteikia mokykloms galimybę sukurti įdomų ir teikiantį malonumą fizinį aktyvumą jaunimui, skatinanti judėjimą ir sveiką gyvenseną.

Europos mokyklų sporto dienos idėja atsirado Vengrijos mokyklų sporto dienos pavyzdžiu. Šios  dienos tikslas – skatinti fizinį aktyvumą, išbandyti naujas fizinio aktyvumo formas ir sporto šakas ir, žinoma, kurti mokyklos bendruomeniškumo jausmą.

Mūsų gimnazijos mokiniai ėjo į Kelmės miesto Tūkstantmečio parką, kur susibūrė į komandas ir drauge atliko orientacines užduotis. Užduotys buvo paslėptos po visą parko teritoriją, ir mokiniai, jas radę, turėjo įminti mįsles arba išspręsti kryžiažodžius, kurie buvo susiję su sportu, sveikata ir socialinėmis problemomis. Gimnazistams buvo labai smagu aktyviai praleisti paskutiniąsias šiltas šių metų dienas lauke ir sužinoti kažką naujo. Pasibaigus užduotims gimnazistai pasistiprino naminiais vaisiais – kriaušėmis ir obuoliais.

Adrijus Ždanko,
IIb klasės gimnazistas

Darius Barauskis,
fizinio ugdymo mokytojas metodininkas