Mūsų gimnazistai – kūrybinėse slemo dirbtuvėse

2023-11-14_spec2

Lapkričio 10 d. Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje vyko slemo kūrybinės dirbtuvės, kuriose dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokiniai. Slemas – tai ir improvizacinės poezijos menas, ir poezijos varžytuvės, kurių metu poetai atlieka savo parašytus kūrinius prieš auditoriją ir teisėjus.

Dauguma dalyvavusiųjų kūrybinėse dirbtuvėse nieko nežinojo apie slemą, kiti net pirmą kartą girdėjo šį žodį. Taigi, pirmiausia dirbtuvėse slemerė Roberta Stonkutė mums paskaitė paskaitą – supažindino su slemu. Vėliau mes ir patys buvome įtraukti į dirbtuvių veiklą: rašėme, kūrėme bei bandėme įsijausti į slemerio vaidmenį. Visų kūryba buvo savaip įdomi, mokiniai klausėsi įsitraukę, nes rūpėjo daugiau sužinoti, kas yra tas slemas ir kaip jis kuriamas.

Tokios kūrybinės dirbtuvės praturtina žmogų, suteikia daug emocijų, leidžia išlaisvinti vaizduotę bei smagiai praleisti laiką. Štai kaip mokiniai atsiliepia apie dirbtuves ir paskaitą: ,,Paskaita buvo labai puiki. Sužinojome, kas yra slemas, kaip reikia kurti slemą, bei patys jį kūrėme”; ,,Man patiko šiandienos paskaita. Sužinojau, kad slemas gyvuoja nuo 2008 metų. Slemas įtraukia nemažai kuriančio jaunimo”.

Mokiniams galėtų būti organizuojama daugiau tokių kūrybinių dirbtuvių – jos suteikia džiaugsmo, gali paskatinti jauną žmogų kurti.

Augustė Gečaitė

Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos vyr. metodininkės Nijolės Kančiauskienės nuotraukos2023-11-14_2