Matematikos idėjų mugė

2023-12-12_spec

2021 metais pradėtas sėkmingai tęsiamas Kelmės J. Graičiūno gimnazijos, „Aukuro“ pagrindinės mokyklos ir „Kražantės“ progimnazijos matematikos mokytojų bendradarbiavimas, kurį organizuoja gimnazijos matematikos mokytojos Romutė Kurmienė, Ilijana Petrauskienė ir Asta Pleikienė.

Gruodžio 6 d. jos pakvietė kolegas į tradicinį metodinį susitikimą, kurio tema – „Idėjų mugė“. Neatsitiktinai susitikimas vyko gimnazijos 3D klasėje: mokytojos stebėjo ir aptarė matematikos 3D išteklius, jų pritaikymą mokant matematikos ir organizuojant integruotas pamokas. Šia patirtimi pasidalino mokytoja A. Pleikienė, sėkmingai šioje edukacinėje aplinkoje vedanti matematikos pamokas, o kartu su kolegomis – ir integruotus užsiėmimus. Kolegoms iš kitų mokyklų taip pat siūlyta pasinaudoti gimnazijos 3D klasės ištekliais.

Susitikimo metu mokytojos dalijosi pamokų organizavimo, tikslingo metodų taikymo idėjomis ir gerąja patirtimi, metodine medžiaga, diskutavo atnaujintų matematikos programų tema, aptarė naudojamus vadovėlius. Susitikimo koordinatorė R. Kurmienė padėkojo kolegėms už prasmingą bendravimą, palinkėjo gražių artėjančių šv. Kalėdų, įteikė simbolines dovanėles. Organizatorėms talkino Kelmės švietimo pagalbos tarnyba.

Romutė Kurmienė,
matematikos mokytoja metodininkė