Kalėdiniai renginiai gimnazijoje

2023-12-28_spec

Gruodžio 22-ąją gimnazijoje vyko tradicinis šv. Kalėdų rytmetys, kurį surengė gimnazijos muzikantai ir dainininkai, vadovaujami muzikos mokytojo Svajūno Klimo, ir skaitovės, renginio  vedėjos Gabija Povilaitytė ir Vitalija Leskauskaitė – joms pasirengti padėjo lietuvių kalbos mokytoja Valerija Puišienė. Gimnazijos bendruomenę sveikino direktorius Rimas Bielskis, linkėdamas širdis pripildyti džiaugsmu, gėriu, meile. Į susirinkusius kreipėsi ir apie šv. Kalėdų prasmę kalbėjo Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas dekanas Mindaugas Grigalius. Kalėdinės giesmės, dainos, prasmingi tekstai palydėjo džiaugsmingai laukti šv. Kalėdų, įkvėpė susimąstyti apie tikrąją Kalėdų prasmę, ragino skleisti gerumą ir meilę kitiems, prisiminti, kad svarbiausi yra ne materialūs dalykai, o laikas su artimiausiais žmonėmis, dalijimasis gerumu su kitais.

Kalėdinis rytmetys yra tradicija, vainikuojanti visą žiemos švenčių laikotarpį mokykloje, o iki jo  aktyvūs gimnazistai surengė ir daug kitų kalėdinių iniciatyvų. Pirmąją gruodžio savaitę smagiai nusiteikę gimnazistai puošė savo klasių duris, vėliau mokyklos Facebook paskyroje vyko balsavimas, kurio metu išrinktos gražiausios šventiškai papuoštos durys: I-ąją vietą laimėjo IIIb klasė, II-ąją – Ic klasė, III-ąją – IIb klasė. Gimnazistų taryba įteikė prizines vietas užėmusioms klasėms dovanas. Kad šventinė nuotaika labiau pasijaustų mokykloje, gimnazistų taryba iniciavo ir Kalėdinio akcento dieną, jos metu visa gimnazijos bendruomenė buvo skatinama aprangoje turėti kalėdinį akcentą. Mokykloje veikė ir kalėdinis paštas – mokiniai galėjo palikti vienas kitam laiškelius švenčių proga.

Gruodžio 14-ąją vyko gimnazistų, kurie savanoriauja Jaunųjų maltiečių organizacijoje, ir gimnazistų tarybos organizuota labdaros akcija „Saldžioji pertrauka”. Jos metu gimnazijos bendruomenė buvo pakviesta vaišintis mūsų gimnazijos mokinių gamintais saldumynais bei aukoti minėtai organizacijai – surinktos lėšos buvo skirtos nepasiturinčioms šeimoms, vienišiems senoliams.

Gimnazijoje buvo surengtas ir Kalėdinis karnavalas, mokiniai ruošė kalėdinius pasirodymus įvairiomis temomis, kurias jiems parengė ketvirtokai. Visos klasės smagiai leido laiką ruošdamos savo pasirodymus! Tokios veiklos padeda suburti klases, nes visi turi bendrą tikslą, įsitraukia į veiklas. Šventinis laikotarpis mokykloje buvo jaukus ir prasmingas

Kamilė Stamburaitė