Gimnazijoje vyko Šimtadienio šventė

2024-02-19_spec

Vasario 15 d. vakarą Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje tvyrojo šventinė ir džiaugsminga atmosfera, nes vyko tradicinė Šimtadienio šventė, kuriai nuoširdžiai ir atsakingai ruošėsi, ją  organizavo trečių klasių gimnazistai kartu su auklėtojomis Gene Macaitiene, Rasa Rimidyte-Liekiene, Reda Sakalauskiene.

Šimtadienis – itin svarbi diena abiturientams, ji skirta prisiminti, jog liko tik 100 dienų iki egzaminų, kad greit bus baigta mokykla. Šiais metais Šimtadienio tema buvo „Raudonasis kilimas“. Gražiai papuoštoje aktų salėje, kurioje tarsi iškilmingų apdovanojimų ceremonijoje buvo nutiestas raudonas kilimas, rinkosi šio vakaro žvaigždės – gimnazijos ketvirtokai, jų auklėtojos Vaida Karabienė, Rima Servienė, Rasa Gabšytė, taip pat gimnazijos mokytojai ir, žinoma, organizatoriai trečiokai, kurie labai stengėsi, kad renginys būtų kuo smagesnis ir įsimintinesnis. Šimtadienio šventės pradžioje „Raudonojo kilimo“ vedėjai Matas Gvidas Černeckis, Vėjūnė Vasiliauskaitė, Dangė Leščinskytė ir Mykolas Karyzna kvietė gimnazijos direktorių Rimą Bielskį tarti žodį. Direktorius sveikino abiturientus su švente, palinkėjo gerai pasirengti egzaminams per likusias 100 dienų ir, žinoma, didžiausios sėkmės renkantis tolesnį gyvenimo kelią.

Renginio metu ketvirtokai ir jų auklėtojos turėjo atlikti trečiokų paruoštas užduotis, kurios buvo susijusios su kino ir pramogų pasaulio garsenybėmis, filmais, dainomis ir kt. Užduotys buvo pristatomos linksmais filmukais – kiekvienas iš jų privertė sėdinčius salėje nusišypsoti ar nusijuokti.

Pirmoji užduotis buvo skirta ketvirtokų auklėtojoms – jos turėjo galybėje nuotraukų atrasti savo auklėtinių veidus bei sušukti jų vardus. Auklėtojoms pasisekė puikiai, tad jos buvo apdovanotos gražiomis gėlių puokštėmis ir pelnė metų režisierių titulus. Užduotys, skirtos abiturientams, buvo kiek sunkesnės: jie turėjo atpažinti garsias asmenybes, spręsti šaradas, pratęsti dainą, atspėti filmą, dėlioti žodžius… Kiekvieną užduotį pristatė vis kiti  trečiokai –visi buvo įsitraukę ir prisidėjo prie renginio organizavimo.

Kadangi ketvirtokams atlikti užduotis sekėsi labai gerai, visi buvo apdovanoti pusatestačiais, oskarų statulėlėmis, saldžiomis dovanėlėmis ir gėlytėmis. Šimtadienio šventės metu taip pat buvo parodyti kiekvienos ketvirtokų klasės daryti namų darbų filmukai, kurie buvo be galo nuotaikingi, originalūs, parodantys ketvirtos klasės kasdienybę ir mokyklos gyvenimą iš mokinių perspektyvos.

Renginio pabaigoje ketvirtokai dėkojo trečių klasių mokiniams, jų auklėtojoms už puikiai surengtą šventę, kuri jiems labai patiko, ir organizatorius apdovanojo saldžiomis dovanomis. Trečiokams buvo smagu, kad šventė pavyko, o didžiausias atlygis – abiturientų ir jų auklėtojų šypsenos, džiaugsmas akyse.

Šventė prabėgo labai greitai, o apie tai, jog mokyklos suole liko tik 100 dienų, primins trečiokų paruoštas Šimtadienio kalendorius, kuriame gausu staigmenų ir 7 užduotys – jas ketvirtokai privalės atlikti iki Atvirų durų savaitės metu vyksiančios Gimnazistų dienos ir tą dieną pristatyti, kaip jiems sekėsi. Tuomet trečiokai ir visa gimnazijos bendruomenė galės įsitikinti, kad mūsų abiturientai tikrai pasiruošę baigti mokyklą. Linkime jiems sėkmės ir prasmingo laiko ruošiantis egzaminams!

Vitalija Leskauskaitė