Geriausi gimnazijos fizikai – uždavinių sprendimo konkurse KTU universitete

2024-03-05_spec

Kovo pirmą šeštadienį Kauno technologijų universitetas rengia tradicinį respublikinį prof. Kazimiero Baršausko fizikos uždavinių sprendimo konkursą.

Į konkursą vyko devyni II-IV klasių mokiniai, lydimi fizikos mokytojos Rasos Gabšytės ir karjeros specialistės Loretos Šuklienės. Kol mokiniai tris valandas sprendė uždavinius savo amžiaus grupėse, mokytojams vyko seminaras „Mokykla ir universitetas – galimybės ir iššūkai“.  Jo metu UAB „Light Conversion“ direktorius dr. Martynas Barkauskas skaitė pranešimą „Lazerių sektorius Lietvoje“. Mokytojai klausėsi ir KTU prof. dr. Liutauro Marcinausko pranešimo „Plazminių technologijų taikymai – nuo elektronikos iki medicinos“. KTU doc. dr. Živilė Rutkūnienė ir doc. dr. Benas Gabrielis Urbonavičius pateikė naujų idėjų fizikos laboratoriniams darbams, kuriuos ir atliko seminaro metu. Mokytojai pasisėmė patirties ir idėjų, kurias galės taikyti mokymo procese.

Mokiniai tą dieną ne tik dalyvavo uždavinių sprendimo konkurse, bet ir iš arčiau susipažino su KTU, stebėjo dėstytojų atliekamus eksperimentus, patys juose dalyvavo. Šios veiklos praplėtė mokinių fizikos žinias, kurios, tikėtina, pagerins mokymosi rezultatus.

Loreta Šuklienė,
karjeros specialistė