Lietuvos mokyklų žaidynių sidabras atkeliavo į Kelmės gimnaziją

2024-03-20_spec

Kovo 6 d. Kelmės sporto centre vykusiose rajono mokinių badmintono varžybose J. Graičiūno gimnazijos merginų ir vaikinų komandos – Atėnė Peleckytė ir Meida Levickaitė, Joris Šveistys ir Dovydas Vileikis – be vargo įveikę konkurentus iškovojo kelialapį į Lietuvos mokyklų žaidynių badmintono finalines varžybas. Svarbios priežastys sutrukdė vaikinams vykti į šias varžybas, bet jose kupina ryžto ir noro kovoti už savo gimnaziją ir laimėti medalius dalyvavo merginų komanda.

Kovas aikštelėje mūsų gimnazistės pradėjo susikaupusios prieš Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos komandą ir ją įveikė 2:0. Jėga – startinis jaudulys nugalėtas! Kitose rungtynėse Atėnės ir Meidos jau laukė taip pat be pralaimėjimų žengiančios Tauragės „Žalgirių“ gimnazijos badmintonininkės, tačiau ir čia kelmiškės po itin atkaklios kovos įveikė varžoves 2:0 ir nukeliavo į pusfinalius.

Liko tik vienas žingsnis iki didžiojo finalo! Mūsų gimnazistės, puikiai sužaidusios rungtynes prieš Raseinių „Šaltinio“ progimnazijos komandą, iškovojo vietą didžiajame finale. Jame varžytasi su Klaipėdos licėjaus komanda. Po itin įtemptos kovos teko pripažinti varžovių pranašumą, tačiau Lietuvos mokyklų žaidynių sidabras, kuriuo pasidabino Kelmės gimnazistės Atėnė ir Meida, taip pat labai brangus! Tai pirmasis trofėjus J. Graičiūno gimnazijos sporto istorijoje kovojant badmintono aikštelėje. Sveikiname Atėnę Peleckytę ir Meidą Levickaitę!

Darius Barauskis,
fizinio ugdymo mokytojas metodininkas