Paminėta Žemės diena

2024-03-22_spec

Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi. Kiekvieną dieną. Tad kovo 20-ąją, minėdami Pasaulinę Žemės dieną, norėjome visiems priminti, jog pavasario lygiadienis mus ragina ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtos puoselėjimo ir saugojimo.

Gimnazijos TV tądien transliavo vaizdo medžiagą apie nuolat senkančius Žemės išteklius ir mūsų planetai iškilusius pavojus, taigi turėjome progą pamąstyti ir apie žmogaus netinkamas veiklas, ir apie tai, ką galime padaryti patys dėl gamtos išsaugojimo. Klimato kaitos padariniai, atsakingo rūšiavimo ir  gamtinių išteklių saugojimo svarba  atsispindi parengtame informacijos stende. Per biologijos pamokas III-IV klasių mokiniai  dalyvavo viktorinoje aplinkosaugos tema.

Gimnazistų taryba taip pat inicijavo Žemės dienos paminėjimą: parengė klausimus apie aplinkosaugą ir per ilgąsias pertraukas uždavinėjo juos gimnazistams – teisingai atsakę buvo apdovanoti saldžiais prizais. Šios dienos paminėjimas gilina mūsų visų supratimą, kad Žemės išsaugojimas prasideda nuo mūsų.

Danutė Butkuvienė,
biologijos mokytoja metodininkė