Gimnazisčių bendrovei – apdovanojimas už komandinį darbą

2024-04-15_spec

Beveik kiekvieną pavasarį Lietuvos Junior Achievement „accelerator_x“ programą įgyvendinantys Lietuvos mokyklų mokiniai ir jų mokytojai kviečiami dalyvauti regioninėse mokinių mokomųjų bendrovių eXpo. Praėjusį penktadienį keturių gimnazijos mokinių įkurta MMB „Augekka“ dalyvavo regioninėje eXpo Šiauliuose.

Šiaulių mokomųjų mokinių bendrovių regioninėje eXpo įvairiose nominacijose varžėsi 41 mokinių kuriamas verslas iš 16 Šiaulių regiono mokyklų. Jaunieji antrepreneriai pristatė verslo idėjas aplinkosaugos, socialinėje, inžinerinėje ir kitose srityse. Verslo idėjas vertino 20 įvairių verslo sričių ekspertų.

Mūsų gimnazijos mokinių Kamilės Kazlauskaitės, Augustės Kazlauskaitės, Gutjeros Šiušytės ir Kamilės Leksiutės įkurta mokomoji bendrovė „Augekka“ sprendžia kraštovaizdžio planavimo problemą ir padeda įgyvendinti idėjas tiems, kurie nori sukurti savo sklypo ar teritorijos dizainą. Visa tai merginos įgyvendina pasitelkdamos ne tik savo kūrybiškumą, bet ir dirbtinio intelekto priemones. Komisiją itin sudomino aktyvus keturių gimnazisčių bendradarbiavimas kuriant verslo idėją ir ją įgyvendinant. Pasak nominaciją „Komandinio darbo pavyzdys“ įteikusios Nacionalinės regionų plėtros agentūros vadovės Aidos Adeikienės, gimnazisčių bendras tikslas įgyvendinti idėją yra tikras komandinio darbo pavyzdys, kurio galėtų pasimokyti kiekvienas.

MMB „Augekka“ komandos merginos po visą dieną trukusios eXpo džiaugėsi sėkmingu pasirodymu, įgyta patirtimi, gautomis dovanomis ir verslo atstovų patarimais. Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje šiais metais verslo idėjas realizuoti taip pat bando dar trys mokinių mokomosios bendrovės: „Sojų žvakės“, „Eccentric Space“ bei „Kainutis“.

Nerijus Šarauskas,
ekonomikos ir verslumo mokytojas metodininkas