Pilietiškumo pamoka

PRIE PAVADINIMO

Mūsų gimnazijoje viešėjo ir Pilietiškumo pamoką vedė Lietuvos Respublikos Seimo narys Gintaras Steponavičius ir Swedbank verslo plėtros padalinio vadovas Baltijos šalims Giedrius Dusevičius.

Koks žmogus yra pilietis, kas mums, kaip piliečiams, turėtų būti svarbu, kaip pilietiškumas „atsiranda“ kasdieniniuose dalykuose ir kuo jis yra susijęs su kiekvieno asmeniškai pasirinkimais bei karjeros keliu, būtinybė būti optimistais – apie tai kalbėjo gimnazijos svečiai. Jiems buvo įdomu, kaip gimnazistai leidžia laisvalaikį, ką skaito, kokiomis aktualijomis domisi, vėliau svečiai atsakė į susirinkusiųjų klausimus.

Tai ne pirmas Seimo nario G.Steponavičiaus vizitas J.Graičiūno gimnazijoje. 2011 m. būdamas LR Švietimo ir mokslo ministras jis lankėsi mūsų gimnazijoje, o svečių knygoje įrašė: „Po įspūdingo susitikimo su gimnazija galiu tik pasidžiaugti ir padrąsinti Jus nebijoti iššūkių ir žengti pirmyn. Jūsų darbai liudija, kad neįveikiamų iššūkių nėra“.

Baigiantis pamokai, svečiams padovanoti keli mūsų gimnazijos laikraščio „Naujoji Vaivorykštė“ egzemplioriai, tarptautinio jaunimo laikraščio „DEFRIT“ numeris, parengtas gimnazijoje.

Gimnazistų prezidentas Laurynas Zavadskis ir gimnazijos laikraščio korespondentės po pamokos kalbėjosi su G.Steponavičiumi ir G.Dusevičiumi, jų parengtą interviu skaitykite čia.