Nauja bendradarbiavimo forma atveria duris naujoms galimybėms

prie pavdinimo

Per paskutiniuosius dešimtmečius Lietuvoje įvyko daug permainų švietimo srityje, tačiau naujovė – supažindinti vyresniųjų klasių mokinius su įvairiomis profesijomis juos įdarbinant – dar retas reiškinys.

Būtent tokią galimybę mūsų gimnazijos mokiniams šių mokslo metų pradžioje pasiūlė Kelmėje veikiančios ir transporto paslaugas Europoje teikiančios UAB „Dadodera“ direktorius Rastidas Genutis. Verslininkas kvietė jaunuolius laisvu po pamokų laiku padirbėti jo įmonės administracijoje, susipažinti su įmonės darbo specifika.

– Aš noriu suteikti galimybę mokiniams sužinoti, kokia yra logistikos verslo veikla: juos įdarbinti, kad įgytų žinių, o labiausiai įsitvirtinusius darbe – skatinti studijuoti transporto vadybą bei dirbti mūsų įmonėje. Be abejo, tokiam studentui bendrovė padengtų ir studijų išlaidas, suteiktų įvairią pagalbą, – pasakojo R. Genutis.

Gimnazijos ekonomikos ir verslumo mokytojas Nerijus Šarauskas sakė, jog pasaulyje vykstantys ekonominiai, socialiniai ir demokratijos procesai skatina verslą keisti požiūrį į jaunus žmones: dar jiems besimokant mokykloje integruoti į darbo rinką, kad studijas mokiniai rinktųsi motyvuotai ir pasverdami savo galimybes.

Spalio 23-ąją gimnazijoje pasirašant trišalę sutartį tarp  Kelmės J.Graičiūno gimnazijos, UAB „Dadodera“ ir gimnazisto Ernesto Gužausko tėvų, gimnazijos direktorius Rimas Bielskis džiaugėsi ir teigė, jog ateityje tikisi sulaukti ir kitų verslininkų iniciatyvų, bei vylėsi, jog vis daugiau gimnazistų susidomės panašiais pasiūlymais.

Nerijus Šarauskas,
ekonomikos ir verslumo mokytojas

DSCF4212