Apie pilietiškumą ir ekonomiką – susitikime su LR Seimo nare dr. Aušra Maldeikiene

DSC_4271

Kovo 17 diena mūsų gimnazijai buvo tikrai įsimintina. Mus aplankė labai garbinga viešnia – Lietuvos Respublikos Seimo narė, ekonomistė, ekonomikos vadovėlių autorė, žurnalistė dr. Aušra Maldeikienė.

Norinčių išgirsti įžvalgių minčių ir pasimokyti iš daug patyrusio žmogaus atsirado išties daug, todėl į susitikimą su dr. A. Maldeikiene prigužėjo pilna gimnazijos aktų salė. Susitikimo tema buvo „Pilietiškumas ir ekonomika“. Klausytojai buvo supažindinti ne su sausomis ekonomikos ir pilietiškumo sąvokomis, bet su asmenine Seimo narės patirtimi, jos įžvalgomis ir veikla šiose srityse. Dr. A. Maldeikienė įdomiai pristatė ekonominio mąstymo subtilybes, buvo puikiai atskleista patriotiškumo, mokslo ir išsilavinimo svarba mūsų valstybei. Dr. Aušra Maldeikienė taip pat pasakojo ir apie savo praeitį, mokytojos darbą, studijas Vilniaus, Maskvos ir Oksfordo universitetuose; apie tai, kas lėmė jos apsisprendimą kandidatuoti į LR Seimą.

Smalsuoliai viešniai drąsiai uždavinėjo jiems aktualius klausimus ir sulaukė išsamių atsakymų. Gimnazijos bendruomenė liko sužavėta dr. Aušros Maldeikienės nuoširdumo, oratorystės sugebėjimų, įžvalgių ir protingų minčių ir to, kad Seimo narė žodžio kišenėje tikrai neieško, o visi aptariami dalykai gerai apgalvoti ir suprantamai pateikti.

Dėkojame ekonomikos mokytojui Nerijui Šarauskui, kurio iniciatyva ir įvyko šis įdomus susitikimas.

Eimantė Korytė