Kodėl verta išmokti programuoti?

prie pavadinimo

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje lankėsi buvęs šios mokyklos mokinys, KTU informatikos fakulteto III kurso „Programų sistemos“ studentas, UAB „NRD“ darbuotojas Mangirdas Kazlauskas, supažindinęs gimnazistus su programuotojo profesija.

Paskaitos tema pasirinkęs klausimą „Kodėl verta tapti programuotoju?“ vaikinas pasakojo apie programuotojo studijas, darbą ir kasdienybę. Pirmiausia M. Kazlauskas papasakojo apie Kauno technologijos universitetą, supažindino gimnazistus su konkursiniais balais bei dalykais, kurių reikia mokytis mokykloje, norint įstoti į šią aukštąją mokyklą.

Buvęs gimnazijos mokinys pabrėžė, kad norint studijuoti programų sistemas reikia itin daug darbštumo bei kantrybės, kadangi kartais dalykai, kurių mokomasi, gali atrodyti visiškai beprasmiški ir nesusiję su programavimu. Tačiau – kur mokytis būna lengva?

Mangirdas taip pat sugriovė daug visuomenėje vyraujančių stereotipų apie programuotojų darbą bei teigė, kad šios profesijos darbuotojo gyvenimas nesusideda vien tik iš monotoniškų užduočių – programuotojai vykdo įvairius darbus. Mangirdas perspėjo visus, norinčius tapti programuotojais, kad pinigai nekrenta iš dangaus ir kad norint rasti pelningą darbą, reikia ne tik gerai mokytis, bet ir turėti tam tikrų asmenybės bruožų.

Taigi, šio susitikimo metu Mangirdas padėjo studijas besirenkantiems gimnazistams į programuotojo profesiją pažvelgti iš arčiau, susipažinti su visais studijų ir darbo pliusais ir minusais. Ačiū mokytojai Ilijanai Pertauskienei už suorganizuotą linksmą ir labai naudingą popietę.

Ugnė Paulauskaitė