Vykome į jaunimo forumą „Tavo ateities vizija“

prie pavadinimo

Šių metų gegužės 12 d. mūsų gimnazijos mokiniai išvyko į Vilniaus Siemens areną, kur vyko Socialinių mokslų kolegijos (toliau – SMK) organizuojamas motyvacinis jaunimo forumas „Tavo ateities vizija“.

„Tavo ateities vizija“ – tai forumas, kuriame skatinama atrasti talentus, realizuoti save, įveikti sunkumus bei sutarti su savimi ir kitais. Šiame forume – tik įkvepiančios istorijos, motyvaciniai pranešimai, patarimai ir praktinės užduotys, kurios pakeičia požiūrį į save, gyvenimą ir aplinką.

Įkvepiančias istorijas pristatė net vienuolika pranešėjų: operos solistas, nacionalinių ir tarptautinių muzikos konkursų ir festivalių laureatas Merūnas Vitulskis, lektorius, laidų vedėjas, treneris, sveikos gyvensenos judėjimo „MyHero!“ idėjinis vadas Ignas Bakėjus, profesionalus lektorius, „Success Respublic“, „Masters of Calm“, „Whatansu“ bendrakūrėjas Mindaugas Vidugiris, profesionalus pranešėjas, mokymų treneris, laidų vedėjas Saulius Bagdonas, rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ pirmininkas, vienas iš sėkmingiausių ir geriausių Lietuvos verslininkų Ilja Laurs, dainininkė, verslininkė, prekinio ženklo „NuNu“ kūrėja Simona Nainė, verslininkas, blogeris, didžėjus Justas Pikelis, lenktynininkas, laidų vedėjas Benediktas Vanagas, žurnalistas, rašytojas, laidų vedėjas Andrius Tapinas, aktorė, dėstytoja, renginių vedėja Eglė Jackaitė ir dvasinis lyderis, kunigas, rašytojas Algirdas Toliatas.

Visi pranešimai – be galo įdomūs! Pasisėmėme naujų idėjų, žinių. Pranešimai privertė susimąstyti, kaip pagerinti ateitį, kodėl turime pradėti patys nuo savęs. Per pranešimus mes meditavome, šokome, susipažinome su naujais žmonėmis, todėl drąsiai galime sakyti, kad pranešėjai užkūrė tikrą motyvacijos, pozityvumo ir energijos fiestą!

Pertraukų metu galėjome ne tik pavalgyti, pailsėti ar apžiūrėti Siemens areną, bet ir nusifotografuoti su renginio vedėjais Radistais, jų redaktoriumi bei SMK studentu Ignu Leliu, X faktoriaus nugalėtoja Igle Bernotaityte ir blogeriu Edvinu Navicku. Taip pat arenos koridoriuje galėjome pasikalbėti su SMK studentais, paklausinėti apie studijas. Daugelis ėjo fotografuotis prie foto sienelės ar pasidaryti netikrų tatuiruočių su žymele  #SMKLIFE.

Per antrąją renginio dalį stebėjome išskirtinius jaunimo apdovanojimus „Kūrėjų karta“. Net dešimt jaunuolių buvo apdovanoti vardinėmis „Jaunojo Kūrėjo“ statulėlėmis ir finansinėmis stipendijomis. Apdovanojimai buvo įteikiami už „Jaunojo vaizdo kūrėjo“, „Jaunojo rankdarbių kūrėjo“, „Jaunojo rašytojo“, „Jaunojo IT kūrėjo“, „Jaunojo mados kūrėjo“, „Jaunojo vizualinio meno kūrėjo“, „Jaunojo EKO kūrėjo“ ir „Jaunojo iniciatyvų kūrėjo“ nominacijas. O kad apdovanojimai  neprailgtų, scenoje muzikinius pasirodymus atliko Rosita Čivilytė, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, Petras Daunys, Kotryna Juodzevičiūtė, Sasha Song, Monika Pundziūtė ir Merūnas Vitulskis. Visos dainininkų atliekamos dainos buvo iš specialiai sukurto naujojo albumo „Gimę būti laisvi“.

Taigi, ši kelionė, ši patirtis yra nuostabi. Mes ne tik pasisėmėme pozityvumo ir energijos, bet ir smagiai praleidome laiką! Dėkojame geografijos mokytojui Eugenijui Jafimovui bei mokinei Samantai Balkaitytei už suorganizuotą kelionę! Ir ypač esame dėkingi mus lydėjusiai informacinių technologijų mokytojai Ilonai Sventickienei!

Aušrinė Dichavičiūtė